Montserrat Mola, regidora de Festes de l'Aldea: 'Volem aportar molta positivitat'

Entrevista a Montserrat Mola Arques, regidora de Promoció Econòmica i Festes de l’Ajuntament de l’Aldea. 

08 agosto 2017 11:47 | Actualizado a 11 agosto 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montserrat Mola Arques (Amposta, 1985) és regidora de Promoció Econòmica i Festes de l’Ajuntament de l’Aldea. En aquesta entrevista detalla els actes més destacats de la Festa Major de la població del Baix Ebre.

-Les Festes Majors comencen el pròxim divendres, dia 11. Com porteu els preparatius?
- Sí, les festes comencen aquest divendres, tot i que el passat 5 d’agost es va fer de manera prèvia, i com a part dels preparatius, la proclamació de les pubilles i els hereus. Aquest acte va estar organitzat pel Club Patí l’Aldea, juntament amb la coordinació de l’Ajuntament, i van aconseguir dur a terme un acte molt original i professional, que va tenir molt d’èxit. 

-Com serà el tret de sortida d’aquests deu dies de festa?
- El dia 11 comencem amb molta força des de primera hora del matí amb el repartiment del panoli, a càrrec de les pubilles i els hereus. A la tarda tindrem festa al carrer per a la sortida del bou capllaçat, que serà a les 19.30 h. I a la nit la gent ja es concentrarà a la plaça de bous per als dos bous embolats; i després al recinte del ball, amb la festa Imagina Ràdio i amb DJ fins a la matinada. El primer dia serà molt especial per la celebració dels 25 anys de les festes de l’Aldea com a poble unit, i es donaran alguns obsequis.

Les nostres entitats són molt participatives

-Quines són les novetats que podem trobar a la programació d’aquest any?
- En primer lloc, pel que fa a les nits, hem deixat una mica el format d’abans, que es basava només en orquestra i DJ; i ara hem afegit grups de música en directe, per tal que arribin a totes les edats. Com a novetat important tenim també l’increment de les festes infantils, que les hem ampliat a tot un matí i tota una tarda, perquè la gent hi pugui anar a l’hora que millor els vagi.

-Entre els actes tradicionals de tots els anys, quins són els més destacats per a la població?
- El dia més tradicional és el de la patrona, el de la Mare de Déu, que inclou com a actes més importants el partit de futbol dels veterans, l’ofrena i una mini mascletada. Un dia també molt tradicional és el dia dels jubilats, on fem l’homenatge a la gent gran i el dinar dels jubilats, que concentra a moltíssima gent. I per últim, l’estofat de l’últim dia a la plaça de bous.

-Què diria que caracteritza les Festes Majors de l’Aldea?
- Durant les festes el que volem és donar molta positivitat per tal que la gent s’impliqui en cada acte festiu. Les entitats del nostre poble, tant esportives com culturals, són molt actives, aporten moltes idees per enriquir les festes, i realment hi ha molta feina al darrere. Tots els dies són molt complets, i cada vegada volem arribar més a totes les edats i a tots els gustos.

Comentarios
Multimedia Diari