Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mor als 91 anys l'intel·lectual tortosí Manuel Pérez Bonfill

L'escriptor i filòleg va ser nomenat Fill Predilecte de Tortosa i va rebre la Creu de Sant Jordi

ACN

Whatsapp
Manuel Pérez Bonfill, al 2016. foto: ACN

Manuel Pérez Bonfill, al 2016. foto: ACN

L'escriptor, poeta i filòleg tortosí, Manuel Pérez Bonfill, ha mort aquest dimarts a l'edat de 91 anys. Pérez Bonfill, nascut a Tortosa el 1926, era filòleg romànic i va ser professor de llengua i literatura de secundària durant més de 40 anys. També va participar i col·laborar amb diverses publicacions periodístiques ebrenques, com la revista GEMINIS, La Zuda o el setmanari EbreInformes. La seva obra literària està formada per quatre llibres de narrativa, dos reculls poètics i una carpeta de poemes il·lustrat, així com diverses participacions en obres col·lectives, la darrera amb un recull de contes curts encadenats, 'Tren de Buit', el 2013. A més de diversos premis literaris, Pérez Bonfill va ser nomenat Fill Predilecte de la ciutat de Tortosa el 2016, i és Creu de Sant Jordi des de 2010.

Manuel Pérez Bonfill va ser catedràtic de llengua i literatura castellanes, pioner de l'ensenyament del català durant els primers anys de la democràcia, director de teatre, cronista cultural, assagista, escriptor, poeta o agitador cultural, entre altres. També va ser el fundador de l'Aula de Teatre de l'Institut Joaquim Bau on ha deixat petjada entre professors i alumnes. 

Pérez Bonfill es va iniciar com escriptor amb narracions en castellà (La bofetada, 1956; El libro que sí servía, 1958; El combate, 1959 ; La tierra, 1960; El viajero, 1975), va seguir escrivint en català a finals dels anys 60, amb les narracions La Fira de Sempre (premi Puig i Llensa 1968) i Excuses de mal pagador (premi Festes Pompeu Fabra 1980). Ha publicat els reculls de contes Amb algunes branques d’olivera (1991), Fràgils (1996), Carrer de només un (2001) i Abusos del ritual (2009). L’any 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Comentarios

Lea También