Móra d'Ebre no autoritzarà centres de culte a l'anella comercial de la vila

L'Ajuntament aprova el canvi de normativa per fer front a la proliferació de peticions de diverses confessions religioses

19 mayo 2017 16:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ple de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha aprovat una modificació del planejament urbanístic del municipi per regular la ubicació dels centres de culte religiós.

L’acord delimita en quines zones del municipi es poden instal·lar aquests equipaments.

Així, en queden exclosos els carrers que configuren l’anella comercial del municipi -entre la plaça de Dalt i l’avinguda Comarques Catalanes-, mentre que la resta de carrers i zones urbanes seran aptes per a ubicar-hi centres de culte.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha justificat el canvi de normativa per fer front a la proliferació en els últims anys de peticions de diverses confessions religioses per instal·lar-se al centre comercial de Móra d’Ebre.

A vegades, la implantació ha estat irregular, sense complir la llei de culte, i ha obligat l’Ajuntament a reaccionar. «És un problema important i per això hem decidit actuar», ha tancat l’alcalde morenc. La decisió s’ha aprovat amb el vot favorable de CiU i PP i l’abstenció de PSC i Esquerra Republicana.


Nova mesquita el 2013
L’any 2013, la comunitat musulmana de la capital riberenca va obrir una nova mesquita i centre social fora de la zona comercial, concretament en una nau al camí de Sant Jeroni, en una zona molt propera a l’hospital comarcal. La mesquita substituïa l’anterior local, ubicat al cèntric carrer Santa Madrona, que havia estat tancat mesos enrere arran de l’obertura d’un expedient.

En un altre punt de l’ordre del dia, es va llegir la carta de renúncia de la regidora de Serveis Socials de Convergència, Montserrat Torres, per motius personals. El seu lloc l’ocuparà la nova regidora de la formació nacionalista, Noèlia Guirao.

Comentarios
Multimedia Diari