Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Móra d’Ebre s’alia amb Bonson (França) per construir un complex de gent gran

L’Ajuntament de la capital de la Ribera d’Ebre i el de la població francesa, amb qui està agermanada, volen crear una empresa pública conjunta per construir i explotar un vilar residencial per a jubilats i un alberg per a joves

Maribel Millan

Whatsapp
L’alcalde de Bonson, Joseph Deville, prenent la paraula al ple de Móra d’Ebre. FOTO: Aj. Móra d’Ebre

L’alcalde de Bonson, Joseph Deville, prenent la paraula al ple de Móra d’Ebre. FOTO: Aj. Móra d’Ebre

’Ajuntament de Móra d’Ebre i el de Bonson, població del centre de França amb qui està agermanada, impulsen un projecte conjunt per construir un complex residencial per a la gent gran (village sènior) i un alberg per a joves i famílies (village de vacances) a la capital de la Ribera d’Ebre. 

El darrer Ple de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha donat llum verda a l’acord inicial per engegar i valorar aquesta «iniciativa de cooperació internacional», amb la presència de l’alcalde de Bonson, Joseph Deville, i el tinent d’alcalde responsable de Grans Projectes, Marcel Giacomel. 

L’objectiu és crear una empresa pública de què formaran part els dos ajuntaments per tirar endavant la construcció i explotació dels dos conjunts residencials, que comptaran també amb participació i inversió privada francesa. «Al país veí hi ha més facilitat per treballar amb empreses, accedir a préstecs i fer aquest tipus de col·laboracions publicoprivades», comenta l’alcalde morenc, Joan Piñol, tot remarcant l’interès de Bonson per tirar endavant a la Ribera d’Ebre un projecte similar al que ja han desenvolupat allí. 

La inversió prevista és de vora 6 milions d’euros. El vilar de la gent gran disposaria d’una trentena de cases i uns 70 usuaris. Es planteja un complex de construccions petites i individuals d’uns 50 metres quadrats per a llogar, amb un edifici gran de serveis centrals (bugaderia, menjar,...) i mèdics al bell mig.

L’Ajuntament de Móra d’Ebre preveu cedir uns terrenys municipals situats a l’avinguda de la Generalitat (el vial de l’Hospital Comarcal) per a la construcció del vilar de gent gran, mentre que per a l’alberg posa a disposició una finca de la seva titularitat a la partida de la Coma, on hi ha un gran mas per a rehabilitar. La voluntat és que els dos equipaments comptessin amb usuaris, estudiants i turistes d’aquí i també francesos. 

Segons explica Piñol, s’han fet alguns contactes en l’àmbit de la Unió Europea, «que veu bé la iniciativa per atorgar-li ajuts», i també de la Generalitat, per dur a terme la tramitació administrativa corresponent.
La intenció dels dos consistoris és enllestir el projecte i la seva valoració econòmica el pròxim mes de març, perquè sigui aprovat pels respectius plens. 

Piñol remarca les possibilitats que s’obren per a Móra d’Ebre amb aquesta iniciativa innovadora, que si tira endavant pot generar nous llocs de treball al municipi.

Temas

Comentarios

Lea También