Móra d’Ebre s’alia amb Bonson (França) per construir un complex de gent gran

L’Ajuntament de la capital de la Ribera d’Ebre i el de la població francesa, amb qui està agermanada, volen crear una empresa pública conjunta per construir i explotar un vilar residencial per a jubilats i un alberg per a joves

29 diciembre 2018 10:43 | Actualizado a 29 diciembre 2018 10:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

’Ajuntament de Móra d’Ebre i el de Bonson, població del centre de França amb qui està agermanada, impulsen un projecte conjunt per construir un complex residencial per a la gent gran (village sènior) i un alberg per a joves i famílies (village de vacances) a la capital de la Ribera d’Ebre. 

El darrer Ple de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha donat llum verda a l’acord inicial per engegar i valorar aquesta «iniciativa de cooperació internacional», amb la presència de l’alcalde de Bonson, Joseph Deville, i el tinent d’alcalde responsable de Grans Projectes, Marcel Giacomel. 

L’objectiu és crear una empresa pública de què formaran part els dos ajuntaments per tirar endavant la construcció i explotació dels dos conjunts residencials, que comptaran també amb participació i inversió privada francesa. «Al país veí hi ha més facilitat per treballar amb empreses, accedir a préstecs i fer aquest tipus de col·laboracions publicoprivades», comenta l’alcalde morenc, Joan Piñol, tot remarcant l’interès de Bonson per tirar endavant a la Ribera d’Ebre un projecte similar al que ja han desenvolupat allí. 

La inversió prevista és de vora 6 milions d’euros. El vilar de la gent gran disposaria d’una trentena de cases i uns 70 usuaris. Es planteja un complex de construccions petites i individuals d’uns 50 metres quadrats per a llogar, amb un edifici gran de serveis centrals (bugaderia, menjar,...) i mèdics al bell mig.

L’Ajuntament de Móra d’Ebre preveu cedir uns terrenys municipals situats a l’avinguda de la Generalitat (el vial de l’Hospital Comarcal) per a la construcció del vilar de gent gran, mentre que per a l’alberg posa a disposició una finca de la seva titularitat a la partida de la Coma, on hi ha un gran mas per a rehabilitar. La voluntat és que els dos equipaments comptessin amb usuaris, estudiants i turistes d’aquí i també francesos. 

Segons explica Piñol, s’han fet alguns contactes en l’àmbit de la Unió Europea, «que veu bé la iniciativa per atorgar-li ajuts», i també de la Generalitat, per dur a terme la tramitació administrativa corresponent.
La intenció dels dos consistoris és enllestir el projecte i la seva valoració econòmica el pròxim mes de març, perquè sigui aprovat pels respectius plens. 

Piñol remarca les possibilitats que s’obren per a Móra d’Ebre amb aquesta iniciativa innovadora, que si tira endavant pot generar nous llocs de treball al municipi.

Comentarios
Multimedia Diari