Móra la Nova celebra la 189a edició de la seua fira

És una de les més antigues de la demarcació i molt estimada entre els moranovencs. L’any passat va haver de suspendre’s per la Covid

Marina Pallás

Whatsapp
Cada any visiten la fira aproximadament unes 60.000 persones. FOTO: J. Revillas

Cada any visiten la fira aproximadament unes 60.000 persones. FOTO: J. Revillas

La Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova torna a celebrar-se fins aquest diumenge, després que l’any passat no es pogués celebrar a causa de la situació sanitària.

 La 189a edició de la fira s’allargarà demà diumenge i mantindrà els mateixos espais de sempre, però hi ha petits canvis, respecte altres anys, per respectar les mesures de seguretat. En el cas del Pavelló 1 d’Octubre, hi ha límit d’aforament i és obligatori l’ús de la mascareta i aplicar-se gel hidroalcohòlic per accedir-hi. Pel que fa a la Fira del Vi, s’ha duplicat el seu espai; hi ha un espai entre cada estand; i hi ha un punt d’entrada i un altre de sortida diferenciats.

«Des de l’Ajuntament, estem molt contents de poder tornar a celebrar la Fira. Una fira que forma part del nostre ADN moranovenc i que ha esdevingut una de les més importants i antigues del territori», ha remarcat la regidora de Festes, Míriam Vinaixa. A més, Vinaixa demana «responsabilitat» a tots els assistents i que se segueixin les indicacions contra els contagis.

La inauguració de la fira va tenir lloc el passat dijous al vespre al Casal Municipal, a càrrec del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó. A l’acte, també es van entregar els premis del XXVII Concurs de Vins de Móra la Nova i del XXXVII Concurs literari.

Quant al concert d’avui dissabte a la nit, enguany hi actuaran els grups Doctor Prats i Portobello. Tindrà lloc a la plaça de l’Oli, a les 23.30 hores, i les entrades ja estan esgotades. Pel que fa a les conferències i jornades agrícoles i ramaderes, es duran a terme de forma telemàtica. També hi haurà un concurs d’arrossegament amb cavalls a l’exterior del pavelló ramader el diumenge al matí. 

Animals presents a la Fira Agrícola, Ramadera i Industrials, al pavelló 1 d’Octubre. foto: Joan Revillas

El cartell d’enguany és una proposta fotogràfica de caràcter conceptual, pretenent reflectir l’essència de l’esdeveniment. Dins d’una ouera hi ha representats els tres eixos vertebradors de la fira: la part agrícola hi és reflectida amb el brot d’una planta; la ramadera amb un ou; i la industrial amb caragols i femelles.

La Fira de Móra la Nova és una de les més antigues de la demarcació i un certamen multisectorial que aplega professionals de tot el territori. Al llarg de quatre dies, s’ofereixen bones ofertes i les darreres novetats en maquinària agrícola i industrial, ramaderia i agricultura. Aproximadament, cada any visiten la fira unes 60.000 persones.

Comentarios

Lea También