Móra la Nova celebra la 189a edició de la seua fira

És una de les més antigues de la demarcació i molt estimada entre els moranovencs. L’any passat va haver de suspendre’s per la Covid

23 octubre 2021 09:53 | Actualizado a 23 octubre 2021 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova torna a celebrar-se fins aquest diumenge, després que l’any passat no es pogués celebrar a causa de la situació sanitària.

 La 189a edició de la fira s’allargarà demà diumenge i mantindrà els mateixos espais de sempre, però hi ha petits canvis, respecte altres anys, per respectar les mesures de seguretat. En el cas del Pavelló 1 d’Octubre, hi ha límit d’aforament i és obligatori l’ús de la mascareta i aplicar-se gel hidroalcohòlic per accedir-hi. Pel que fa a la Fira del Vi, s’ha duplicat el seu espai; hi ha un espai entre cada estand; i hi ha un punt d’entrada i un altre de sortida diferenciats.

«Des de l’Ajuntament, estem molt contents de poder tornar a celebrar la Fira. Una fira que forma part del nostre ADN moranovenc i que ha esdevingut una de les més importants i antigues del territori», ha remarcat la regidora de Festes, Míriam Vinaixa. A més, Vinaixa demana «responsabilitat» a tots els assistents i que se segueixin les indicacions contra els contagis.

La inauguració de la fira va tenir lloc el passat dijous al vespre al Casal Municipal, a càrrec del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó. A l’acte, també es van entregar els premis del XXVII Concurs de Vins de Móra la Nova i del XXXVII Concurs literari.

Quant al concert d’avui dissabte a la nit, enguany hi actuaran els grups Doctor Prats i Portobello. Tindrà lloc a la plaça de l’Oli, a les 23.30 hores, i les entrades ja estan esgotades. Pel que fa a les conferències i jornades agrícoles i ramaderes, es duran a terme de forma telemàtica. També hi haurà un concurs d’arrossegament amb cavalls a l’exterior del pavelló ramader el diumenge al matí. 

El cartell d’enguany és una proposta fotogràfica de caràcter conceptual, pretenent reflectir l’essència de l’esdeveniment. Dins d’una ouera hi ha representats els tres eixos vertebradors de la fira: la part agrícola hi és reflectida amb el brot d’una planta; la ramadera amb un ou; i la industrial amb caragols i femelles.

La Fira de Móra la Nova és una de les més antigues de la demarcació i un certamen multisectorial que aplega professionals de tot el territori. Al llarg de quatre dies, s’ofereixen bones ofertes i les darreres novetats en maquinària agrícola i industrial, ramaderia i agricultura. Aproximadament, cada any visiten la fira unes 60.000 persones.

Comentarios
Multimedia Diari