Morella convida les Terres de l’Ebre a la festa del Sexenni

Cada sis anys el municipi de la província de Castelló celebra la Festa en honor a la Verge de Vallivana

03 agosto 2018 08:45 | Actualizado a 11 octubre 2018 12:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany Morella es tornarà a convertir en un mar de tapissos de paper de seda i balls tradicionals per rebre a la Verge de Vallivana. La 54a edició del Sexenni, que tindrà lloc del 18 al 27 d’agost, serà la primera que el municipi viurà com a Festa d’Interès Turístic Internacional i sota el distintiu de Bé d’Interès Cultural Immaterial.

El Sexenni de Morella és característic per la romeria de 48 quilòmetres i la posterior entrada a la ciutat de la Verge de Vallivana. La Festa compta amb diferents danses i quadres bíblics pertanyents a cadascun dels gremis, als quals es dedica un dia de la Festa a cada un.

Un dels altres atractius del Sexenni són els carrers per on transcorren el retaule o la Processó General, que es decoren amb tapissos de paper rissat. «Són un veritable element patrimonial a posar en valor», va apuntar l’alcalde del municipi, Rhamsés Ripollés.

La festa del Sexenni es remunta fins al segle XVII, quan bona part d’Europa es va veure infectada per la pesta negra i el poble de Morella es va encomanar a la Verge de Vallivana. Segons conten les llegendes, va ser ella qui va guardar a la ciutat d’aquella greu malaltia.

Un pàrquing per als visitants
L’Ajuntament de Morella habilitarà un gran aparcament de vehicles al barri de l’Hostal Nou, perquè tots els visitants que vulguin acudir a l’acte tinguin un lloc on aparcar. A més, al pàrquing es podrà trobar un servei gratuït d’autobusos llançadora que transportarà als visitants fins al nucli antic, que durant els deu dies serà totalment per als vianants.

Des de fa molts anys les Terres de l’Ebre i Morella tenen una vinculació històrica i cultural important. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha apuntat que «amb Tortosa comparteixen vincles de futur».

Comentarios
Multimedia Diari