Más de Ebre

Movem Tortosa denuncia que el contracte de la gossera està caducat

El Govern municipal 
respon que ja s’està duent 
a terme el tràmit per 
a la licitació del servei

REDACCIÓ

Whatsapp
Detall de la gossera, als afores de la ciutat de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

Detall de la gossera, als afores de la ciutat de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

Movem Tortosa ha denuncia que el contracte de gestió de la gossera municipal portaria més de dos mesos caducat.

Segons el grup, el passat mes de febrer es va extingir el contracte de gestió de la gossera municipal i el servei de recollida d’animals de companyia que l’Ajuntament de Tortosa va adjudicar l’any 2018 a l’empresa Serproanimal SL, més coneguda com El Corralet, empresa que «en el moment de l’adjudicació l’empresa estava sent investigada per un cas de possible maltractament animal a la província de Castelló i que durant els tres anys que ha durat el contracte, l’empresa no ha deixat d’acumular queixes de la ciutadania».

El primer grup de l’oposició ja va portar en una moció al ple la municipalització del servei d’acollida d’animals abans de l’extinció del contracte i ha registrat diverses instàncies «però el Govern continua sense donar cap solució», expressen.

La formació progressista sempre ha defensat la municipalització del servei, considerant que la gestió directa deixaria clar que es prioritza el benestar animal per davant del benefici econòmic i acabaria amb la desconfiança.

Davant d’això, el Govern municipal ha respost que ja s’està duent a terme el tràmit per a la licitació del servei.

Servei d’hemodiàlisi a Jesús

D’altra banda, el grup de Movem també ha reclamat un informe jurídic i una auditoria independent per depurar responsabilitats arran de la sentència que confirma l’adjudicació il·legal del subministrament de material fungible per a la unitat d’hemodiàlisi de l’Hospital de Jesús. El Tribunal Suprem, tal i com havia fet anteriorment el TSJC, ha declarat nul el plec de condicions que licitava conjuntament aquest contracte amb les obres de construcció de l’equipament. El portaveu de Movem, Jordi Jordan, ha qualificat l’adjudicació de «nyap jurídic» i «mala praxis que se suma a totes les presumptes irregularitats que afecten l’hospital». «No és suficient dir que ho farem novament i ben fet. Calen responsabilitats».

Movem retreu al Govern municipal, a través de l’empresa municipal GESAT, d’haver unit il·legalment en el mateix plec de condicions les obres d e construcció de l’edifici i el subministrament de fungibles durant nou anys, fent molt difícil per a empreses de subministrament fer-se càrrec de l’execució de l’obra amb requeriments propis exigits a empreses constructores, impossibilitant així que poguessin entrar a concurs moltes empreses de subministrament i reduint la competència.

Comentarios

Lea También