Naix a la Ràpita l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya

A partir del curs que ve substituirà l’Escola d’Aqüicultura que fins ara depenia de l’Institut Alfacs, amb una oferta única en l’àmbit català

08 febrero 2020 12:00 | Actualizado a 08 febrero 2020 12:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Educació ha reconvertit l’Escola d’Aqüicultura de l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita en l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya. El nou centre s’estrenarà el curs 2020-2021, arran del procés de segregació administrativa dels estudis corresponents als graus de Formació Professional (FP) d’Aqüicultura i d’Educació i Control Ambiental. Així el nou centre serà completament independent de l’Institut Alfacs i amplia el nombre de centre d’oferta exclusiva de Formació Professional a l’Ebre.

El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règim Especial, Josep Lluís Espinós, ha destacat que «precisament, poder tirar endavant aquest projecte en un moment tant sensible per al Delta de l’Ebre és també una empenta per les empreses del sector aqüícola, perquè l’Institut té molt de potencial en innovació i coneixement, i pot ajudar a remuntar aquestes empreses».

De fet, la creació del nou institut com un centre integral de formació professional «serà únic a tota Catalunya, i un dels pocs existents a l’estat espanyol, que permetrà reforçar i eixamplar les xarxes de transferència tecnològica en aquest sector», ha destacat la directora territorial d’Educació, Montserrat Perelló.

Per a l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el canvi suposa «un salt qualitatiu impressionant, ja que se li dona magnitud de país i posarà la Ràpita al mapa de la innovació».

Comentarios
Multimedia Diari