Neix a Alcanar i les Cases una nova entitat de dones amb finalitats socials

Adona't està formada per un grup de dones amb la voluntat de promoure i organitzar actes socials, culturalsi educatius

19 mayo 2017 23:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La intenció de les promotores va més enllà d’una associació de dones. És per això que Adona’t pretén ser una entitat mixta que realitza activitats adreçades a tothom que hi vulgui participar. «En aquest sentit, volem realitzar, promoure i organitzar activitats de diferents àmbits temàtics: salut, educació, cultura, lleure, esports... adreçades a tot tipus de col·lectius: famílies, infància i joventut, dones, immigrants, gent gran, i en definitiva, a la població en general», manifesta la presidenta, María José Caballé .

La secretària de l’entitat, Mari Carmen Adell, destaca que volen contribuir a dinamitzar la vida social del municipi. «Ho farem organitzant xerrades, tallers i activitats adreçades a tothom. També ens oferim a col·laborar amb altres entitats que treballen amb les mateixes finalitats», indica Adell.

La primera xerrada serà sobre nutrició i alimentació, a càrrec de Dídac Carles, el proper 18 d’abril; la setmana següent, Cristina Masip explicarà la tècnica Alexander de Reeducació postural; el 23 de maig serà el torn de Mònica i Marc, que parlaran del tantra i com ens relacionem amb les altres persones. Tancarà aquest primer cicle de conferències el terapeuta Arnau Hernández amb una sessió sobre kinesiologia, el 30 de maig.

Adona’t inclourà dues seccions més, que són l’Associació de malalts d’Alzheimer i una altra de fibromiàlgia. Segons Adona’t, «volem donar suport a les famílies i arribar als malalts fent-los estimulació cognitiva. Tot això ho realitzem per tal que se sentin integrats a la societat».

Un altre dels objectius és fer costat a l’emprenedoria en femení. «Apostem perquè les dones creïn empresa. És un món que s’ha mogut molt per l’home i pensem que la dona també hi té molt a aportar», considera Caballé. La quota per associar-se al grup de dones Adona’t és de 12 euros a l’any. La nova associació de dones d’Alcanar i les Cases, Adona’t, es va presentar dissabte passat al jardí de la mestra Gual, a la Biblioteca Trinitari Fabregat. L’acte va comptar amb la presència de Josep Gasulla, de l’Associació de Familiars amb Alzheimer de les Terres de l’Ebre, la Coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Carmen Valls, i la regidora de Benestar Social, Mari Carmen Navarro.

Comentarios
Multimedia Diari