Más de Ebre

Nou centre de tractament de residus de l’Ebre al Mas de Barberans

Es construirà una nova planta de compostatge i una planta de tractament mecanicobiològic per a la fracció resta

Diari de Tarragona

Whatsapp
El director de l’Agència de Residus de Catalunya va visitar ahir l’abocador de Mas de Barberans. FOTO: J. Revillas

El director de l’Agència de Residus de Catalunya va visitar ahir l’abocador de Mas de Barberans. FOTO: J. Revillas

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, va visitar ahir les instal·lacions de tractament dels residus del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) a Mas de Barberans. Una instal·lació que compta amb dues infraestructures clau en la gestió dels residus: la planta de compostatge i el dipòsit controlat. 

Unes infraestructures que s’han d’ampliar i, en aquest sentit, el president del COPATE, Joan Alginet, ha explicat al director de l’ARC que s’ha iniciat la tramitació per poder-les ampliar en 45.000 metres quadrats. El projecte d’ampliació contempla la construcció d’una nova planta de compostatge, amb una capacitat per tractar 15.000 tones de fracció orgànica anuals i una planta de tractament mecànic-biològic per a la fracció resta, amb una capacitat de 40.000 tones anuals. «Ja tenim el projecte bàsic de l’ampliació, ara l’Ajuntament de Mas de Barberans ha d’aprovar el pla especial urbanístic i traslladar-ho a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre perquè ho aprovi», va dir el president.

La previsió del COPATE és que la tramitació del projecte s’allargui durant un any i a final de 2022 es comenci a executar l’actuació que suposarà una inversió d’uns 25 milions d’euros. En aquest sentit, el director de l’ARC va refermar el compromís de l’Agència de Residus amb el territori i amb el projecte del nou Centre de Tractament de Residus. També el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, va reconéixer el paper del COPATE en la gestió dels residus, així com el de l’Ajuntament de Mas de Barberans. «Per continuar sent competitius és necessària una inversió important a les actuals instal·lacions de Mas de Barberans i des de la Generalitat i l’Agència de Residus assumim aquest compromís perquè les Terres de l’Ebre continuen sent un territori pioner en la gestió de residus», va dir Salvadó.

L’ARC finançarà l’ampliació i l’adquisició de dues màquines per millorar el funcionament de les instal·lacions actuals, una màquina per retractilar les bales compactades de brossa que es disposen al dipòsit controlat de residus i una màquina per triturar el material procedent de deixalleries.

Comentarios

Lea También