Nou impuls al tram ebrenc de l’A-7

El subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté, qualifica d’estratègic el projecte de l’autovia, per millorar les comunicacions de l’interior. Per reprendre l’obra caldrà refer l’estudi d’impacte ambiental, que ha caducat

13 octubre 2018 14:46 | Actualizado a 26 octubre 2018 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tram de 70 quilòmetres de l’autovia A-7, entre l’Hospitalet de l’Infant i la Jana (Baix Maestrat), «és una prioritat per a les Terres de l’Ebre i cal reprendre de forma urgent el projecte, ara aturat». Així ho ha transmès el subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté, als nous responsables del Ministeri de Foment.

El projecte, que des de fa anys comptava amb un estudi de traçat i un estudi d’impacte ambiental redactats i aprovats, va quedar aparcat amb l’inici de la crisi econòmica i, segons Sabaté, «la deixadesa» de l’anterior executiu del Partit Popular, «que no va creure mai en aquesta infraestructura». Per tornar a posar aquest important projecte en marxa, caldrà però actualitzar i tornar a aprovar l’estudi d’impacte ambiental, ja que l’actual ha caducat. 

Sabaté treballarà perquè els propers pressupostos generals de l’Estat (si s’acaben aprovant) incloguin una partida per a aquesta actualització, pas previ a la redacció del projecte constructiu, segons ha detallat al Diari. 

El tram ebrenc de l’autovia A-7 va ser molt reivindicat fa una dècada però ara hi ha alguns col·lectius que han començat a posar en dubte la seva necessitat. Així per exemple, mentre la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa o la Cambra de Comerç defensen encara la carretera com una eina per connectar i vertebrar millor el territori, des d’entitats ecologistes o la plataforma veïnal «Prou AP-7 gratuïta ja!» consideren que ja no és necessària, si s’acaben aixecant les barreres de l’autopista amb l’acabament de la concessió l’any que ve. Els ecologistes denuncien a més que el traçat previst de l’autovia trinxarà una part del territori amb un important valor ecològic, tal com han denunciat recentment en un comunicat.

Des de la Subdelegació del Govern central a Tarragona es subratlla la necessitat d’aquesta via, «que ve a acabar una autovia que ja està construïda al nord i al sud», i que «no coincideix amb el recorregut de l’autopista», remarca Sabaté. En efecte, segons el traçat aprovat, l’autovia travessa el riu Ebre amb un nou pont i discorre en direcció sud per la plana interior del Montsià, donant servei a poblacions apartades del Corredor Mediterrani com ara la Sénia.

«Tenir unes bones comunicacions és vital per a un territori perifèric com les Terres de l’Ebre. Sense unes bones comunicacions no tenim futur. L’autovia és una aposta estratègica a la qual no podem renunciar», remarca Joan Sabaté al Diari.

El relleu al govern de l’Estat no suposarà cap canvi en els plans del Ministeri de Foment per construir rotondes al tram ebrenc de l’N-340. Sabaté considera aquestes rotondes necessàries per a la seguretat del trànsit i la millora dels accessos als nuclis urbans, «com així ho creuen també la majoria dels alcaldes». El subdelegat també qualifica de positiva per a la reducció de la sinistralitat, la mesura aplicada de desviar els camions obligatòriament per l’autopista AP-7, amb bonificacions. 

Comentarios
Multimedia Diari