Nova tancada dels parcs de bombers d’Ascó i Ulldecona

Els bombers del municipi del Montsià tornaran a tancar el parc els dies 21, 25 i 29 per falta de personal i pel que consideren «mala gestió»

18 diciembre 2018 10:54 | Actualizado a 18 diciembre 2018 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La falta d’efectius ha obligat a mantenir tancat durant la jornada d’ahir el parc de Bombers d’Ascó (situat prop de la central nuclear)  i el d’Ulldecona. Aquests dos parcs ja van tancar dissabte en el cas d’Ulldecona i dijous en el cas d’Ascó. 

També la setmana passada els bombers dels parcs de Tortosa i Amposta van denunciar públicament que de forma puntual han prestat el servei amb un nombre d’efectius per sota dels mínims legals establerts. 
Jordi Vidal, bomber del parc de Móra d’Ebre i representant del sindicat CCOO a les Terres de l’Ebre, explica al Diari que aquesta situació es viu des del 2013, per una «mala direcció general».

«Des d’aleshores tenim falta de personal, per companys que s’han jubilat. Hem arribat a una situació límit. Totes les hores extres que fem són per cobrir el personal mínim, això s’ha consolidat com una forma de cobrir parc, quan considerem que les hores extres són per als serveis simultanis. Per a serveis, no per falta de personal», explica el bomber, tot resumint que el cos necessita més personal.

Els acords legals estableixen un mínim de tres bombers per als parcs ebrencs, excepte el de Tortosa, que són cinc. Ahir, al Parc de Gandesa només hi havia un efectiu, de forma que es tancà el d’Ascó «perquè dos bombers anessen a la capital de la Terra Alta i un a Móra d’Ebre. Hem de fer mans i mànigues per repartir els bombers», en paraules del representant sindical. 

«Totes les hores extres que fem són per cobrir el personal mínim. No volem fer més hores extres. Necessitem més bombers tant per la seguretat personal com per donar un servei de qualitat a tota la ciutadania. Nosaltres no volem fer més hores extres. Es necessiten més bombers tant per seguretat personal i per donar un servei de qualitat a la ciutadania. Tancar un parc com el d’Ascó és molt perillós», conclou Vidal.

Els bombers també consideren insufient la flota de vehicles i de mitjans materials i que hi ha manca de manteniment.

També l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha exigit al Departament d’Interior que dote el parc de bombers del municipi amb els recursos humans i materials necessaris per assegurar que hi puguin treballar amb garanties. El parc d’Ulldecona tancarà els dies 21, 25 i 29 per falta de personal.

«No només hi ha manca de personal al parc d’Ulldecona sinó que també els altres parcs de la zona estan amb dotacions inferiors», ha explicat l’alcaldessa Núria Ventura. «La situació s’ha vist molt agreujada les darreres setmanes. Hi ha hagut una manca total de planificació», afirma l’alcaldessa. «Unes 25.000 persones al Montsià no tindran prou dotació pel que fa a la seguretat».

L’alcaldessa recorda que la zona d’Ulldecona té accés directe a l’autopista i a la via ferroviària, a més de comptar amb polígons industrials. «Tenim molts de quilòmetres sense el servei que pertocaria. Què farem si hi ha un accident a l’autopista, uns aiguats...? Al Montsià només tenim els parcs d’Ulldecona i d’Amposta. Demanem que s’actue abans de lamentar i demanar responsables després». 

Comentarios
Multimedia Diari