Noves activitats als camps d’arbres fruiters amb la Ribera en Flor

Una desena de pobles se sumen a la iniciativa, que l’any passat va atraure un miler de turistes

27 febrero 2020 10:50 | Actualizado a 28 febrero 2020 15:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Primer és el torn dels ametllers, després dels presseguers, albercoquers i pruneres, i finalment dels cirerers. Durant dos mesos, la comarca de la Ribera d’Ebre esclata en un fascinant espectacle cromàtic (rosa, rosa pàl·lid i blanc) a causa de la floració dels camps d’arbres fruiters. La gran quantitat d’hectàrees d’explotacions d’aquests fruits permeten que durant molt poques setmanes la comarca sencera es tenyeixi de color rosa. No fa falta viatjar fins el Japó per conèixer el Hanami (floració dels cirerers): les extensions riberenques configuren un paisatge encisador i extraordinari, el paradís per als amants de les flors i, en realitat, per a qualsevol persona que trobe plaer en observar els detalls o en deixar-se emportar pels sentits.

Aquest cap de setmana, la Ribera d’Ebre donarà el tret de sortida a la ‘La Ribera en flor’, una iniciativa coordinada pel Consell Comarcal per vehicular les activitats turístiques vinculades a la floració dels arbres fruiters.

«Els darrers anys hem esdevingut un referent a Catalunya en la promoció de recorreguts pels camps de presseguers, albercoquers, pruneres i presseguers en època de floració. Un turisme vinculat a la natura, el paisatge i la gastronomia que a la vegada reivindica la vida de pagès i la producció agrícola del nostre territori», ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, en la presentació de la nova temporada de ‘La Ribera en flor’.

En els darrers sis anys, l’interès per la floració no ha fet més que créixer i augmentar en participants. Enguany s’hi han sumat nou pobles (Ascó, Vinebre, Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova i Tivissa) que durant les setmanes vinents organitzaran rutes guiades a peu, en bicicleta o en carro pels camps, que es combinaran amb la visita altres atractius de la comarca: tastos de vi i d’oli, recorreguts pels espais de la Batalla de l’Ebre i pel patrimoni arquitectònic.

De moment, el programa contempla activitats fins al darrer cap de setmana de març, malgrat que l’oferta es pot allargar en funció de la meteorologia i els tempos de la floració, normalment fins a principis d’abril.

L’actualització de les activitats estarà disponible al web www.turismeriberadebre.org on també s’hi pot trobar un mapa amb els punts de la comarca més adients per a l’observació dels arbres florits.

Així i tot, com que els camps de conreu són de propietat privada, cal recordar que les rutes s’han de fer amb un guia.

L’any passat un miler de turistes van participar en alguna de les activitats programades, pensades principalment per al públic familiar i que s’ofereixen a un preu d’entre 3 i 15 eurosper persona, en funció de la ruta i les necessitats logístiques de cada ruta (lloguer de bicicleta, per exemple).

Comentarios
Multimedia Diari