Obre el punt de vacunació del pavelló firal de Tortosa, amb capacitat per a mil dosis diàries

Actualment ja hi ha un 33 per cent d'ebrencs que han rebut la primera dosi, mentre que el 15,5 per cent té la pauta completa

10 mayo 2021 16:08 | Actualizado a 10 mayo 2021 16:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Està en marxa al pavelló firal de Tortosa el punt mitjà de vacunació massiva de les Terres de l’Ebre. Aquest dilluns s’hi van injectar 578 vacunes de Pfizer i AstraZeneca contra la Covid-19, però disposa d’una capacitat per administrar-ne mil al dia, amb un total de 5 boxes i una vintena de professionals que treballen en torns de matí i tarda. D’aquesta manera es preveu accelerar encara més el ritme de vacunació al territori, on es mantenen els punts de vacunació a Gandesa, Móra la Nova, Sant Carles de la Ràpita i Amposta, a més dels CAP. Aquesta setmana es preveu arribar a les 13.000 dosis injectades al conjunt de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre. 
De moment ja hi ha el 33 per cent de la població ebrenca que ha rebut la primera dosi i un 15,5 per cent tenen la pauta completa.  Ahir es va obrir a la vacunació la franja d’edat de 59 a 56 anys. La gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, fa una crida a la ciutadania perquè, quan li pertoque, demane cita per poder vacunar-se. «És un acte de responsabilitat, necessitem tenir aquesta immunitat de grup». Mentrestant no arriba aquesta immunitat de grup i es poden relaxar les mesures, Lleixà fa una crida a la prudència.
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar la cessió del pavelló firal com «una mostra més de la col·laboració que hi ha hagut des de l’inici de la pandèmia amb el Departament de Salut», recordant que l’Hospital de la Santa Creu de Jesús continua atenent pacients Covid. Roigé també va fer una crida a la responsabilitat perquè tothom es vacuni i a «respectar les mesures que encara hi ha vigents, perquè la pandèmia no ha acabat». 
Al nou punt de vacunació, les persones amb cita prèvia passen per un punt d’admissió, on se’ls sol·licita la targeta sanitària o el codi de barres rebut. Entren a un dels cinc boxes habilitats,  on se’ls fa un qüestionari sanitari, se’ls informa de la vacuna que se’ls administra i finalment s’injecta el vaccí. Després passen a la zona de recuperació on esperen 15 minuts per si hi ha algun tipus de reacció. En cas que n’hi hagi, fet poc habitual, es disposa també d’un box de recuperació i es compta amb el suport del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), per si alguna persona presentés complicacions. Cada dia hi treballen una vintena d’infermeres i professionals que s’han adherit a la campanya de voluntariat. 
Joan Caballol, Alegria Miralles i Quim Rochet han estat tres dels veïns de la zona que aquest dilluns s'han vacunat a pavelló. En tots tres casos van demanar cita sense problemes el divendres, perquè volien vacunar-se el més aviat possible un cop ja els pertocava per edat; i han passat el moment de la injecció sense més problemes.  Així, fan una crida a tothom perquè demani la cita quan li pertoque i poder avançar cap a la immunitat de grup.

Comentarios
Multimedia Diari