Pallarés vol la gratuïtat de l’AP-7 per als cotxes particulars

El delegat del Govern a l’Ebre demana celeritat i exigeix que més enllà de les bonificacions als camions, l’AP-7 ha de ser gratuïta per als residents de les Terres de l’Ebre en el tram afectat

26 julio 2018 09:29 | Actualizado a 30 julio 2018 10:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de la reunió extraordinària del primer Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a les Terres de l’Ebre de la nova legislatura, el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés, ha exigit que l’acord de l’N-340 inclogue la gratuïtat de l’AP-7 per als cotxes particulars.

El delegat ha recordat que en l’acord consensuat entre el Departament de Territori, els alcaldes i representants polítics del territori per resoldre la congestió de l’N-340, s’incloïa la gratuïtat del tram de l’AP-7 entre Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant per als usuaris particulars del territori.  
«Tant Territori com Interior ja han fet la faena. Ara és el torn dels dos governs. Tenim pendent una reunió amb el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona Joan Sabaté», va expressar, ahir al matí. «Hi havia un acord fa nou mesos i no hi ha hagut voluntat política del Govern».

Pallarés ha recordat que malauradament continuen havent-hi accidents mortals a l’N-340 i per aquest motiu demana celeritat.
La mobilitat és, així doncs, un tema prioritari per a Pallarés, com ja va avançar el Diari fa uns dies. En aquest sentit també ha afirmat que «al més aviat possible» es convocarà una reunió de la Taula de Mobilitat, creada poc abans de la seua destitució. «És una de les nostres prioritats».

El delegat ha recordat les millores que han tingut les Terres de l’Ebre especialment quant a autobusos, amb una targeta que permet desplaçar-se per les Terres de l’Ebre per un euro el trajecte i més freqüències a Barcelona i Tarragona. «El problema dels trens el continuarem patint fins que no hi haja desdoblament de la via».

Nou accident a l’N-340
Una persona va resultar ferida ahir com a conseqüència d’un enèsim accident a l’N-340, a l’alçada del Perelló. Hi van estar implicats fins a quatre vehicles. També dimarts passat un camioner va ser denunciat pels Mossos a l’N-340 a l’Ampolla per transportar una càrrega amb molt males condicions d’estiba, tot generant un greu perill per a la seguretat viària. 

Solució a l'illa de Bous

Pallarés també s’ha proposat resoldre «abans de finals d’agost» la polèmica sobre la gestió de l’Illa de Bous, una illa al mig del riu Ebre on habiten braus salvatges des de fa dècades i que van patir una greu situació de desnutrició a finals de l’estiu de 2016. 

Fins ara els animals han estat alimentats per l’acció voluntària de taurins i animalistes però el Govern aposta per concedir la gestió d’aquests animals a ramaders del territori. Els braus no poden sortir de l’illa de Vinallop per qüestions de traçabilitat. Prèviament, Territori està fent uns controls veterinaris per determinar l’estat de salut dels bous i poder executar una concessió, a través de concurs públic o de subvencions, de la seva diligència. 

«Són animals salvatges però algú se n’ha de fer responsable. La millor solució és poder parlar amb un ramader que puga tenir cura dels animals i que ho gestione», ha explicat el delegat. «Es donarà una concessió o ajuda perquè es puga donar solució al manteniment dels animals». El delegat ha recordat que l’illa dels bous és «un dels problemes que no s’han pogut solucionar abans per l’article 155». Afortunadament enguany ha plogut més que altres anys i els animals tenen més aliment en forma de pastures.

Comentarios
Multimedia Diari