Patrimonium gira al voltant de l’església d’Ulldecona

La programació comença aquest dissabte 16 d’octubre amb una visita guiada al temple i seguirà durant dos caps de setmana més

12 octubre 2021 19:00 | Actualizado a 13 octubre 2021 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’un any de no poder gaudir de les activitats del cicle cultural Patrimonium, enguany es reprèn a Ulldecona, centrat en el 600 aniversari de la consagració de l’Església Parroquial de Sant Lluc, construïda entre els anys 1373 i el 1421. És per això que aquesta edició de Patrimonium girarà al voltant de l’emblemàtica arquitectura, així com tots els elements que la conformen.

Segons la regidora de Cultura i Patrimoni, Cati Brusca, «durant tot el cicle Patrimonium podrem assaborir de diferents maneres aquests 600 anys d’història: artísticament, històricament i arquitectònicament. L’església de Sant Lluc és una de les joies del gòtic meridional català, des de l’Ajuntament, treballem per convertir-la en Bé Cultural d’Interès Nacional (BECIN)».

El programa s’inicia aquest dissabte 16 d’octubre, a les 11 hores del matí, amb una visita guiada pel tècnic restaurador Jerome Rouch i per Victòria Almuni, una de les millors coneixedores dels edificis de la Diòcesi de Tortosa, serà una activitat emmarcada en les Jornades Europees de Patrimoni 2021.

Hi haurà una segona visita guiada sobre les novetats històriques en el context de l’església de Sant Lluc, a càrrec del professor i historiador Joan Roig, el dissabte 13 de novembre, a les 11 del matí.

Una altra de les activitats és una exposició de vuit quadres, valuoses obres pictòriques atribuïdes a l’escola de Sarinyena de la segona meitat del segle XVI. Les pintures es podran veure exposades a l’església de Sant Lluc, abans i després del cicle.

L a música, protagonista

El vincle entre la música i el patrimoni es mostrarà a Patrimonium, amb un recital líric i un recorregut musical a l’església de Sant Lluc. Així, la soprano Consol Vericat i el director de la Banda de Música d’Ulldecona, Joan Nadal, al piano oferiran un concert interpretant obres del compositor ulldeconenc Miquel Querol, el pòxim diumenge 17 d’octubre, a les 19.30 hores, a l’església.

Hi haurà dos recorreguts musicals, un adaptat als alumnes de l’Escola Municipal de Música i l’altre per al públic en general, seguint les diferents iconografies musicals d’alt valor artístic i antropològic presents als treballs escultòrics de la portalada de l’església i als capitells interiors. La visita guiada anirà a càrrec de l’amant del patrimoni i músic Paco Lavega; el recorregut musical el realitzarà el grup Els Ministrils i membres de l’Associació Cultural Va de Vent, experts en música i instruments medievals que tocaran peces de l’època amb els diferents instruments antics presents a les iconografies. El curiós itinerari es podrà recórrer a les 10 del matí i al migdia del dissabte 30 d’octubre.

Totes les activitats seran amb reserva prèvia fins esgotar localitats. Les activitats tindran un preu de 2€ per persona excepte la del 16 d’octubre. Les reserves es poden realitzar a l’Oficina de Turisme Municipal, a turisme@ulldecona.cat i als telèfons 977573034 619770869.

Els actes a l’interior del temple o a la plaça se sotmetran a les mesures sanitàries decretades. Si no es poden realitzar es buscarà una altra data alternativa.

Comentarios
Multimedia Diari