Paüls tanca els bars i deixa l’escola en serveis mínims pels brots de Covid-19

El cribratge dut a terme per Salut detecta 23 asimptomàtics i els positius ja superen la setantena, en un poble de 560 habitants

11 enero 2021 15:59 | Actualizado a 11 enero 2021 17:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Paüls tanca establiments, restringeix activitats i deixa en serveis mínims l’escola arran dels importants brots de coronavirus que afecten el poble. Aquest dilluns hi havia ja una setantena de positius confirmats i l’alcalde, Enric Adell, afirmava que podrien arribar en poques hores a ser una vuitantena les persones afectades en aquesta població de poc més de 560 habitants (amb tot, alguns dels casos corresponen a empadronats en poblacions veïnes). 
El Departament de Salut ha informat que el cribratge poblacional dut a terme en aquest municipi del Baix Ebre el passat divendres ha detectat 23 positius per covid asimptomàtics entre les 353 PCR que es van recollir.  El mateix dia, al consultori mèdic, es van realitzar 35 proves a gent en símptomes o contactes directes de positius, on es van detectar 5 positius més. Aquests casos se sumen als detectats des del passat dia 5 de gener i que han afectat a nombroses famílies de la població. A banda dels positius, actualment hi ha més d’un centenar de veïns del municipi en aïllament, segons detalla Adell al Diari. 
Des de l’Ajuntament demanen a la població que respecti l’aïllament en cas d’haver estat contacte d’algun positiu i han anunciat algunes mesures i restriccions complementàries a les ja vigents a nivell general a Catalunya, com ara el tancament dels bars i restaurants. 
L’escola funciona amb serveis mínims i aquest dilluns el recinte, que compta amb 41 alumnes entre l’escola i la llar d’infants municipal, va rebre només 4 infants. A més, s’han suspès totes les activitats extraescolars presencials i només es podran fer de forma telemàtica. 
També s’han suspès les misses i al mercat només podran oferir els seus productes parades d’alimentació o bàsics. Les mesures s’aplicaran aquesta setmana però es poden allargar atenent a l’evolució dels brots, comenta Adell. 
L’Ajuntament ha posat a disposició dels col·lectius de risc i persones aïllades que no tinguin ajuda, un servei de suport per rebre a domicili aliments, medicaments i  productes de primera necessitat.
No abaixar la guàrdia 
La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha insistit en què cal fer els aïllaments preventius que siguin necessaris. «Malgrat que la prova surti negativa, és molt important mantenir les mesures d’aïllament en cas d’haver estat en contacte amb algun positiu o de tenir alguna simptomatologia», remarca. En aquest sentit, va posar l’èmfasi en què «la situació, com s’ha vist a Paüls, es pot descontrolar molt ràpidament si no se segueixen les mesures de distanciament i prevenció, per això és molt important no abaixar la guàrdia en cap moment».

Comentarios
Multimedia Diari