Pla d’accions per a un nou model energètic

Diverses plataformes i entitats han presentat un pla amb mesures que han fet arribar a la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

26 julio 2021 15:04 | Actualizado a 26 julio 2021 15:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa ha presentat un pla d’accions proactives per avançar cap a un nou model que empoderi la ciutadania en el camp de l’energia.

El contingut del pla sintetitza mesures que s’han debatut i consensuat entre les 89 plataformes i entitats que formen part de la xarxa. Aquest document es farà arribar a la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ens que el col·lectiu de transició energètica valora positivament, però critica les propostes inicials insuficients. 

A la Terra Alta es pateix una forta massificació tot i ser una zona en despoblament. Tal com apunta Núria Altés, portaveu de Terra Alta Viva, «Amb una població d’11.000 habitants, un 0,14% de la població catalana, generem el 25% de l’energia renovable. Això és un greuge vers la resta de territoris; hi ha necessitat d’una planificació territorial que no s’ha fet des de l’inici». Joan Salaet, de la plataforma Salvem lo Burgar, afegeix que «Estem esgotant recursos com el sòl i l’aigua. Diuen que generen llocs de treball i això és mentida. Sospitem que això pot provocar corrupció a esferes tant locals com de més amunt». Des de la Xarxa reclamen al Govern que impulsi un nou model de transició energètica participativa amb l’objectiu d‘aconseguir una producció d’energies renovables. El col·lectiu d’entitats considera que la Generalitat, els ajuntaments i la ciutadania tenen capacitat per produir, a través de projectes de reduïts impactes negatius, un mínim del 70% de l’energia necessària per al país, que fins i tot, es podria aproximar al 100% implementant les mesures adients.

Comentarios
Multimedia Diari