Premien el Grup Natura Freixe per un projecte novedós de voluntariat

La iniciativa, lligada a la custòdia del territori i amb una moneda virtual pròpia,ha rebut un guardó dotat en 12.000 euros

12 junio 2017 18:10 | Actualizado a 13 junio 2017 10:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup Natura Freixe, que gestiona la Reserva Natural de Sebes a Flix, ha rebut el primer premi  Fundació Privada Girbau ‘Natura i Societat’, pel projecte Volcat de voluntariat i custòdia del territori. La iniciativa s’ha seleccionat entre 40 d’arreu de Catalunya i rebrà una dotació de 12.000 euros per desenvolupar-lo. 

El projecte pretén que les entitats socials (llars de jubilats, casals de joves, associacions culturals,...) apadrinin finques en custòdia d’alt interès ecològic. En apadrinar una finca en custòdia, aquests col·lectius socials participaran en les diferents activitats de voluntariat proposades per aquest espai. 

Aquestes activitats estaran recompensades simbòlicament amb una moneda ambiental, anomenada VOLCAT (Voluntariat i Custòdia Activa al Territori) que juga amb l’expressió bolcar-se (implicar-se en un projecte, una acció...). Els col·lectius participants podran utilitzar-la per via telemàtica, mitjançant un mercat ambiental a la web del projecte, canviant les seves ‘Volcat’s’ per activitats d’educació i formació ambiental, com visites guiades per espais naturals, baixada en caiac, curs sobre apicultura, etc. 

Després de rebre el premi, ara els membres del Grup Natura Freixe iniciaran els contactes amb les entitats de la Ribera d’Ebre per posar en marxa aquesta novedosa iniciativa de caràcter circular. 

El lliurament del premi va tenir lloc a Vic en el marca de la Setmana de la Natura, de la que Flix va viure un dels actes centrals el passat diumenge, amb tota una jornada plena d’activitats, com ara el coneixement dels aiguamolls a partir de la pastura dels cavalls de la Camarga. 

Anellaments

Entre aquestes activitats hi va haver també els darrers anellaments als polls de cigonya nascuts aquest any a la Reserva de Sebes. Se n’han anellat un total de 14, de la vintena que han nascut enguany a la zona, amb una colònia consolidada de cigonya blanca de 14 parelles
«Les condicions meteorològiques de la primavera, que ha estat irregular, han reduït enguany el nombre de naixements», detalla al Diari Pere Josep Jiménez, director de la Reserva Natural de Sebes. 

Comentarios
Multimedia Diari