Proa reeditarà l'obra poètica de l'escriptor tortosí Gerard Vergés

L'Ajuntament de Tortosa i la Institució de les Lletres Catalanes homenatgen el poeta en un acte a l'Arts Santa Mònica

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El centre Arts Santa Mònica de Barcelona va acollir ahir al vespre l’acte homenatge al poeta tortosí Gerard Vergés, prop d’un any després de la seva mort, el dia de Sant Jordi de 2014.

Organitzat per l’Ajuntament de Tortosa i la Institució de les Lletres Catalanes, l’acte va aplegar moltes de les persones i institucions que van tenir relació amb el poeta tortosí, que van evocar la seva obra a través de la seva particular mirada.

Com va destacar l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, l’acte va ser la resposta al món de les Lletres i la ciutadania tortosina per retre tribut a la figura de Vergés. Bel va afirmar que l’homenatge, més enllà de reconèixer la seva trajectòria en el món de la literatura, va voler destacar també la implicació, el compromís i l’estima de Gerard Vergés cap a la seva ciutat i cap al seu país, així com amb la seva llengua i amb la seva cultura. En el transcurs de l’acte es van recitar diferents poemes de l’autor. La poetessa Cinta Massip va recitar poemes extrets de Long Play per a una ànima trista i Lliri entre cards. Ramon García Mateos, per la seva banda, va recitar una selecció de poemes de La raíz de la mandrágora.

També van passar per l’escenari de l’Arts Santa Mònica Manel Ollé i Emili Rosales.

L’editor rapitenc va fer públic un anunci important. A banda de recitar un poema propi i inèdit, titulat Llum al pinar,un retrat de Gerard Vergés, va anunciar que Edicions Proa s’encarregarà de reeditar la important obra poètica del tortosí.

Rosales va coincidir amb la resta de convidats a l’acte d’homenatge en subratllar l’obra de Gerard Vergés com a «imprescindible»; alhora que va lloar la seva figura «com un dels grans escriptors catalans del segle XX». També van prendre part en l’acte Sam Abrams i Xavier Bru de Sala, qui va posar l’obra de Vergés «al mateix panteó i alçada on es veneren Màrius Torres, Guerau de Liost o Joan Salvat-Papasseit».

 

‘Poeta alquimista’

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presidir l’acte d’homenatge a Gerard Vergés, batejat amb el nom «el poeta alquimista», atesa la seva condició d’escriptor i farmacèutic.

Comentarios
Multimedia Diari