Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Projecte de rugby inclusiu del Col·legi Sant Jordi i la URV

Estudiants del grau de Mestre d’Educació Primària entrenen els alumnes del centre d’educació especial

REDACCIÓ

Whatsapp
Un moment del partit que van jugar estudiants de la URV i alumnes del Col·legi Sant Jordi de Jesús després de l'entrenament. Foto: URV

Un moment del partit que van jugar estudiants de la URV i alumnes del Col·legi Sant Jordi de Jesús després de l'entrenament. Foto: URV

El col·legi d’Educació Especial Sant Jordi de Jesús (Tortosa) ha introduït classes i entrenaments de rugby entre les activitats del centre amb la participació i complicitat del campus ebrenc de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Els estudiants del tercer grau d’Educació Primària preparen les sessions on treballen amb 26 alumnes d’entre 16 i 21 anys que requereixen algun tipus d’atenció a la diversitat i que cursen programes de formació inicial d’auxiliar de cuina o d’auxiliar d’instal·lacions electròniques. El rugby, esport poc introduït als centres escolars, és un instrument d’inclusió social pels seus valors de joc net, solidaritat, treball en equip, respecte per l’altre i disciplina. Els futurs docents s’apropen així a la diversitat que es trobaran a les aules.

El dinamitzador de psicomotricitat del Sant Jordi, Cristòbal Caballé, ha estat l’impulsor del projecte. S’ha inspirat en l’experiència de la fundació escocesa Trust Rugby International, una lliga amb equips on «hi pot jugar tothom, homes i dones de diferents edats i persones amb diferents capacitats». A Cullera (València) hi ha el soci oficial del Trust Rugby International i la idea del Col·legi Sant Jordi és poder participar en el torneig del 2020.

Comentarios

Lea También