Prop de 50.000 persones passen per la 59a edició de la Fira de Mostres

La mostra multisectorial, que va tenir lloc de dijous a diumenge, es va veure lleugerament afectada per les pluges

09 diciembre 2019 10:50 | Actualizado a 10 diciembre 2019 13:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les fortes pluges no han sigut un entrebanc perquè la Fira de Mostres d’Amposta hagi rebut, un any més, prop de 50.000 visitants d’arreu de les Terres de l’Ebre.

Del dijous fins al diumenge, la mostra multisectorial, que aquest any arribava a la 59a edició, va ser la seu de 107 empreses i entitats del territori, que van aprofitar aquests dies festius per promocionar i donar a conèixer la seva marca.

Segons s’apuntava des del consistori ampostí, una mitjana del 60% dels negocis repeteixen any rere any com a expositors. Era el cas de José Picó, de La Botiga del Torró Artesà, qui afirmava que fa més de 25 anys que posen parada a la Fira de Mostres. Torró d’ametlla, de xocolata, neules de tota mena i així més d’una trentena de dolços artesanals lluïen només entrar al recinte: «Aquestes són unes dates clau per a nosaltres i, si el temps ens acompanya, la venda durant la Fira és molt bona», afirmava Picó.

L’altra cara de la moneda era la de la vintena d’entitats i botigues que s’estrenaven com a expositores. Una d’elles, també molt prop de la porta d’entrada, era la d’Agrapats, una botiga-restaurant d’Amposta on vénen productes quilòmetre zero. «Vam decidir posar-nos a la Fira perquè la majoria de gent ens coneix com a restaurant, no com a botiga», deia el propietari, Cinto Calatayud, mentre tallava un formatge de 50 quilos de llet crua de vaca. «Els resultats els haurem de veure durant l’any, però crec que està anant molt bé i hem fet alguns contactes bons», seguia Calatayud.

D’altra banda, a l’exterior del recinte es van ubicar 37 boxes amb animals i una desena de marques de vehicles i maquinària agrícola.

Darrere de tres tractors de grans dimensions, Oriol Masià, una de les darreres generacions de Comercial Masià, tornava a incidir en la importància de la fira com a espai per relacionar-se amb els clients: «És complicat vendre una màquina com aquesta en una estona. Els clients potencials s’ho han de mirar, comparar i pensar força. Per això més que per la venda directa, venim perquè ens serveix com a expositor i per fer contactes», apuntava Masià.

Entre les novetats d’aquesta edició, des de la regidoria de Fires s’ha apostat per repetir l’espai EbreEvents, dedicat a les empreses d’organització d’esdeveniments, els fotògrafs, dissenyadors i botigues de vestits de gala. Aquest any però, el sector ha comptat amb un recinte propi, decorat per a l’ocasió amb teles blanques i làmpades d’aranya.

Un altre dels punts que ha causat força comentaris positius, i que també s’ha estrenat aquest any, és una zona per a la cura dels nadons, on s’ha habilitat un espai on mares i pares poguessin donar el pit o el biberó als infants amb tranquil·litat.

Reformar el recinte firal

Tot i que finalment el balanç ha sigut positiu, la 59a Fira de Mostres ha servit perquè des del consistori reflexionessin sobre l’estat del pavelló 1 d’Octubre.

Els forts aiguats que van caure a la zona a principis de setmana van provocar que el recinte, on ja estava gairebé tot a punt, s’inundés, obligant als operaris de l’Ajuntament a treballar a contrarellotge perquè la inauguració pogués fer-se el dijous, tal com estava previst. «S’ha demostrat que tenim una necessitat de realitzar diferents actuacions al recinte firal, al carrer Sebastià Juan Arbó i a tota la zona que l’envolta. Hem vist que la Fira de Mostres funciona molt bé en aquest espai i per això ens plantegem allargar la vida del pavelló 1 d’Octubre», afirmava en forma de balanç l’alcalde de la ciutat, Adam Tomàs.

Per la seva part, la regidora de Fires, Núria Pla, indicava que «tot i la incertesa del primer dia, em sento molt satisfeta de la participació i de la paciència que han tingut amb mi els expositors, i això s’agraeix el primer any». Pla també va afegir que el nou format de l’espai EbreEvents havia causat «molta expectació».

Des del consistori s’ha anunciat que per al desembre del 2020, quan se celebraran els 60 anys d’aquest esdeveniment més que consolidat, s’estan preparant moltes sorpreses.

La Fira de Mostres d’Amposta és una de les mostres ramades, de maquinària agrícola, comercial i, des de fa dos anys d’esdeveniments, de referència arreu de les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari