Protesta dins la central nuclear d'Ascó dels treballadors subcontractats

Demanen garanties en el manteniment dels llocs de treball, en el procés de renovació del contractes de servei que està duent a terme la direcció de les plantes d'Ascó i Vandellòs

19 mayo 2017 16:14 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Treballadors de les empreses subcontractades de la central nuclear d’Ascó, amb el suport també d’ empleats de la central, s'han concentrat aquest divendres al migdia a les instal·lacions de la planta com a mesura de protesta. Era el segon divendres consecutiu que duien a terme una acció per mostrar el seu malestar pels «acomiadaments i la precarització de les condicions de treball» que consideren que ha comportat «la nova política econòmica del gestor de la nuclear», l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), en la renovació dels contractes de servei.

El detonant de les protestes ha estat un primer acomiadament en una empresa contractista de serveis de pintura.

Actualment treballen per a les centrals nuclears de la demarcació de Tarragona una trentena d’empreses col·laboradores, amb més d’un miler de treballadors. «La majoria, fa molts anys que treballen aquí i tenen un alt grau d’especialització», detalla el secretari general de CCOO a ANAV, Joaquín Bielsa. «Són professionals nuclears, amb molta experiència al sector i per tant, la seva feina és igualment important que la dels treballadors directes», comenta per la seva banda Juan Luís Cantón, secretari general d’UGT a ANAV.

Els contractes de servei es renoven cada tres anys i segons els sindicats, la nova política del gestor ha estat la de reduir costos. «El que prima, a banda de les valoracions tècniques, són els costos. Això ha fet que les empreses que opten als serveis hagin de reduir els marges i també els seus costos, sigui amb menys personal o reduint el salari dels treballadors», detalla Bielsa.

«No pot ser que cada tres anys els empleats de les empreses contractistes hagin de patir pel seu futur», afegeix el sindicalista de CCOO.

De moment les concentracions s’han dut a terme a la central d’Ascó, tot i que els representants sindicals confien que també s’hi sumarà Vandellòs, on la problemàtica és la mateixa i també hi hauria hagut un acomiadament.

Els representants sindicals de les diferents empreses subcontractades i d’ANAV preparen una carta que lliuraran a la direcció per tal de mostrar aquest malestar i demanar canvis. En aquesta carta insisteixen que cal renovar la política econòmica d’ANAV en les contractacions d’empreses col·laboradores i en la renovació dels contactes de servei, «ja que l’aplicada actualment contribueix a la precarietat de les condicions laborals dels treballadors i al menyspreu de la rellevància del seu paper dins del conjunt de l’organització d’ANAV».

També demanen la readmissió de «tot acomiadament dut a terme sense una causa justificada».

«Esperem obrir un diàleg amb la direcció per trobar solucions», afirma el representant d’UGT a les centrals d’Ascó i Vandellòs.

Comentarios
Multimedia Diari