Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Protesten contra la nova explotació d’argila de Cemex

La plataforma Salvem lo Montsià insisteix que hi ha afectació just a la vora del jaciment de la Ferradura, mentre que l’empresa ho nega

M. Pallás

Whatsapp
La plataforma Salvem lo Montsià, ahir al matí davant l’explotació minera de Cemex. FOTO: Salvem lo Montsià

La plataforma Salvem lo Montsià, ahir al matí davant l’explotació minera de Cemex. FOTO: Salvem lo Montsià

Ahir al matí la plataforma Salvem lo Montsià va realitzar una acció reivindicativa d’oposició a la nova explotació minera de Cemex, Ferradura 2. Per a la plataforma, l’activitat minera comporta una forta afectació just baix mateix del jaciment arqueològic de La Ferradura.

«La cimentera Cemex és el que fa, enduent-se, segons les previsions, un mínim d’1.000.000 de tones de terra fèrtil, que acaben afectant una superfície equivalent a 24 camps de futbol a molta profunditat, amb fort perill de liquidació de les aigües freàtiques més properes a la superfície de tota la Foia d’Ulldecona», expliquen des de la plataforma. «L’activitat extractiva agressiva amb el paisatge està a la falda del Montsià a poques desenes de metres de les restes arqueològiques protohistòriques. A més també es dificulta la interpretació d’aquest indret, com a antic lloc de guaita i control de les vies de comunicació per l’interior de la Foia», exposen.

Per una altra banda, des de Cemex s’assegura que la metodologia utilitzada per restaurar aquests terrenys està «basada en la premissa justament de preservar el paisatge natural, conservar els exemplars d’oliveres de zona i en no fer aportacions de terres, substrats o minerals d’altres llocs». La mortalitat d’arbres en tot el procés d’extracció, trasllat i replantació, afirmen, és sempre inferior al 5%, i no hi ha cap olivera mil·lenària. Pel que fa al jaciment «no hi ha cap afectació», perquè queda massa lluny.

Temas

Comentarios

Lea También