Quatre embarcacions a la deriva rescatades a l'Ebre el cap de setmana

La majoria eren per problemes en el motor. Van ser al Trabucador, a l’Ametlla de Mar, a la desembocadura de l’Ebre i a Miami Platja

17 mayo 2021 18:10 | Actualizado a 18 mayo 2021 06:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El bon temps del cap de setmana i l’aixecament de l’estat d’alarma ha fet que nombroses persones gaudissin de la mar i sortissin a navegar. Això va provocar un increment de rescats per part del Salvamento Marítimo. En total van ser quatre: a la zona del Trabucador, a l’Ametlla de Mar, a la desembocadura de l’Ebre i a Miami Platja. Principalment són embarcacions que anaven a la deriva per problemes amb el motor. Això va comportar la mobilització d’efectius per terra, mar i aire.

El primer avís es va rebre a tres quarts de set de la tarda de dissabte sobre l’embarcació Laidac, de 5,20 metres d’eslora i amb dues persones a bord. Estava espatllada a la desembocadura del riu Ebre després d’haver sortit des de l’Ampolla. L’alerta la donava un amic des d’una moto d’aigua. Els afectats van dir que estaven fondejats, que no necessitaven assistència i que l’empresa que els havia venut la llanxa els aniria a buscar.

Però al cap de mitja hora, els afectats van demanar ser remolcats. Com no sabien la posició, la van facilitar a través de WhatsApp. La llanxa de Salvamento Marítimo LS Venus –amb personal de Creu Roja– va sortir de Riumar cap l’indret. Finalment, a les 20.11 hores va poder lligar l’embarcació i remolcar-la fins a Riumar.

Dos avisos en quatre minuts

La jornada de diumenge va ser especialment problemàtica. En quatre minuts es van rebre dos avisos. A les 11.55 hores, la Marina Sant Carles informava que tenia un client que anava en una llanxa pneumàtica avariada, de tres metres d’eslora. Estava a la deriva a una zona amb molt poc calat, d’aproximadament un metre de profunditat. El patró –anaven dues persones– no va saber indicar la posició exacte i, per la ruta, es va deduir que es trobava a prop de la punta del Galatxo. La llanxa de Salvament Salvamar Achernar va sortir cap el lloc i l’helicòpter Helimer 221 –que estava a la zona– també va participar en la recerca.

L’helicòpter no va localitzar la pneumàtica a la zona de la Punta de la Banya i va seguir mirant per la costa, en una jornada on el vent i la mar estaven en calma. Finalment, a les 13.10 hores v detectar la llanxa i la Achernar va anar cap el lloc. S’hi va apropar amb la seva pneumàtica degut al poc calat. A les 13.28 hores, els dos ocupants van ser rescatats i va començar el remolc fins a Marina Sant Carles.

I quan mancava un minut per a les dotze del migdia es rebia un altre avís, en aquest sobre una zodiac a la deriva amb tres persones, front a les gàbies de tonyines de l’Ametlla de Mar. L’embarcació no portava ni GPS ni ràdio, per la qual cosa van haver de donar la seva posició a través del WatsApp. Aquesta informació va ser reenviada a la LS Atlas, que a les 12.37 hores iniciava l’operació de remolc fins al port de l’Ametlla de Mar, on arribaven a les 13.02 hores.

Bot inflable

Ensurt també a les hores centrals de diumenge a Miami Platja per un bot inflable mar endins. A un quart d’una es va rebre l’avís d’un bot a la deriva amb dos adults i un nen front el càmping Playa y Fiesta. Abans, segons s’informant, dos menors estaven a l’aigua i havien pogut sortir. Poc després l’alertant va indicar que era un bot negre i taronja, que anava a rem i que degut a l’onatge i el vent no podia tornar a terra. Estava entre 100 i 150 metres de la riba. Mentre es mobilitzava la Policia Local de Mont-roig, cap el lloc es van desplaçar la Salvamar Fomalhaut i l’helicòpter Helimer. Finalment, la Policia Local va informar que no havia ningú en perill i que tots havien tornat a terra.

Comentarios
Multimedia Diari