Reclamen «valentia» per aconseguir retirar el monument de la batalla de l'Ebre

La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes insisteix a l’Ajuntament que presenti recurs contra l’aturada cautelar de les obres

03 agosto 2021 09:10 | Actualizado a 03 agosto 2021 09:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa insisteix a l’Ajuntament de la ciutat que presenti un recurs contra l’aturada cautelar de les obres per treure el monument de la batalla de l’Ebre, decretada fins que no es resolgue el procediment judicial obert.

Durant la setmana passada, la Comissió va mantenir reunions amb l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el primer tinent d’alcalde, Enric Roig, i el director del Departament de Justícia a les Terres de l’Ebre, Joan Juan Aixa.

Des de la Comissió es reitera la necessitat que l’Ajuntament de Tortosa presente aquest recurs «per tal de defensar la legitimitat de la llicència d’obres atorgada a la Generalitat», que preveia desmuntar i treure el monòlit aquest mateix estiu.

Segons el col·lectiu, l’aturada de les obres en aplicació de les mesures cautelaríssimes primer, i després de les cautelars arran del recurs interposat pel Col·lectiu per la reinterpretació (Corembe), ha representat «un entrebanc», «però tenim la certesa que el monument acabarà retirant-se, en compliment de la Llei de la Memòria històrica de 2007, i per dignitat democràtica».

Així, demanen «valentia» al govern municipal. Segons expliquen, durant aquesta legislatura, amb el govern de coalició Junts per Tortosa-PSC, «s’han fet passos importants que han facilitat avançar cap a la retirada: s’ha creat la regidoria de Memòria històrica, s’ha descatalogat el monument, s’ha facilitat la llicència d’obres i s’ha aprovat la reforma al Pla d’Ordenació Urbanística (POUM) per incorporar una passarel·la sobre l’antiga pilastra». «Decisions que hem valorat i valorem. És per això que ara no entenem i rebutgem la poca decisió i convenciment respecte la necessitat que cal presentar recurs a les mesures cautelars dictades per la jutgessa Natàlia Jiménez Rodríguez, del contenciós administratiu número 2 de Tarragona», remarquen des del col·lectiu.

Comentarios
Multimedia Diari