Recta final del 36è Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre

Al certamen s’han presentat 70 mostres d’oli, un 65 per cent més que l’any passat.

19 febrero 2020 10:40 | Actualizado a 19 febrero 2020 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges de Catalunya decidirà els guanyadors del 36 Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre, que es donaran a conèixer aquesta tarda (19.30 h) al Museu de l’Oli de la Cooperativa Soldebre. En aquesta edició s’han presentat un total de 70 mostres d’oli d’oliva, un 65 per cent més que en la passada edició. La fase prèvia del concurs va suposar una primera selecció, a càrrec de reconeguts tastadors del territori.

Així, la categoria al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegida (DOP) de les Terres de l’Ebre, va comptar amb la participació d’11 candidats, dels que van quedar classificats per a la fase final l’Iberolei de la varietat sevillenca de Santa Bàrbara, Identitat Extra amb empeltre d’Horta de Sant Joan, i Soldebre de Tortosa amb una oliva farga.

Pel que fa al primer premi al millor oli d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre sense DOP, al que es van presentar 34 mostres, opten quatre olis per l’empat de punts que es va produir entre dos d’ells. Són el Coll de l’Alba de Camarles amb una oliva morruda, Oleum Naturale-Orgànic de Rasquera, Or de l’Ebre de Campredó, i Mas del Clos amb una arbequina verda de Móra d’Ebre.

El premi al millor oli d’oliva extra ecològic, que ha donat enguany un salt quantitatiu amb un total de 10 mostres presentades, té com a finalistes al d’Algars Biocaseres de Caseres per partida doble, en empeltre i arbequina, i el Montsagre picual d’Horta de Sant Joan.

Les tres mostres finalistes en la modalitat al millor oli d’oliva verge extra de qualsevol indret de fóra del territori, amb quatre candidats, té com a finalistes Gran Degustes en arbequina de La Granadella, i el Priordei de Margalef de Montsant en arbequina i rosal. Per últim, al premi destinat als productors particulars i de collita pròpia, amb 11 mostres a la fase prèvia, aspiren Carlos Panisello de Bítem, i dos socis de la cooperativa Soldebre, les mostres número 7 i 6. I com és habitual, entre els guanyadors de les tres primeres categories s’escollirà el millor oli d’oliva del concurs.

Els premis es lliuraran en el decurs de la XXV Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i IV de la Garrofa, que té lloc aquest cap de setmana a Jesús. L’acte tindrà lloc a l’Espai Àgora, diumenge a les 11.45 h, presidit per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Comentarios
Multimedia Diari