Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Retorn a les aules per a més de 28.000 alumnes de les Terres de l'Ebre

La població escolar al territori es manté malgrat el sensible descens del nombre d'estudiants que s'incorporen enguany educació infantil

ACN

Whatsapp
Els alumnes de l'escola Mare de Déu de la Fontcalda de Prat de Comte, preparats per entrar a l'escola. Foto: ACN

Els alumnes de l'escola Mare de Déu de la Fontcalda de Prat de Comte, preparats per entrar a l'escola. Foto: ACN

Un total de 28.104 alumnes, segons les xifres oficials del Departament d'Ensenyament, comencen aquest dilluns el curs escolar als diferents centres de primària i secundària de les Terres de l'Ebre. Són només nou estudiants menys respecte el curs passat. Malgrat aquesta estabilitat general, continua disminuint la població escolar a l'educació infantil: mentre a Catalunya experimenta un descens del -2,3%, al territori la xifra arriba al -4,59% -245 alumnes menys-, especialment pel que fa a la incorporació d'estudiants a P3 -que són 145 menys, és a dir un -8,45%-. Com a novetats, aquest curs es posen en marxa de dos nous cicles formatius relacionats amb el comerç i el màrqueting, a Amposta i Tortosa.

Ensenyament ja havia detectat des de fa uns cursos una reducció en l'accés de nous alumnes a educació infantil, una tendència que continua eixamplant-se aquest curs 2015-2016. Així les coses, les èpoques de creixement constant del nombre d'alumnes han acabat. Això, segons ensenyament, ja es plasmarà la cicle de primària, amb només 193 alumnes més aquest curs -1,81%-. L'ESO, amb 241 nous estudiants -un 3,53% més-, i els batxillerats, que creixen 152 alumnes -8,57%-, són els que més creixeran.

D'altra banda, d'acord amb les dades oficials es manté la distribució entre un 87,28% de l'alumnat als centres públics i, el 12,72% restant als concertats. En els cicles obligatoris s'organitzen 1.064 grups, set menys que el curs passat, tots concentrats en centres públics. Segons el Departament, a les Terres de l'Ebre, els grups d'Infantil tenen un ràtio de 19,46 alumnes, lleugerament inferior a l'any passat; a primària també baixa lleugerament fins el 20,28; i a ESO puja 0,6 fins els 26,76. A partir de les dades facilitades, les mitjanes són inferiors a la pública que a la concertada.

La plantilla de professors públics a les Terres de l'Ebre estarà formada per 2.253 docents -1.162 a les escoles i 1.009 als instituts-, amb un increment de cinc dotacions. Segons el Departament, s'han registrat un total de 46 jubilacions. El nombre de jornades que tindran jornades compactades -al qual s'afegeix l'Institut Terra Alta de Gandesa- serà de dinou a secundària i un a primària.

Entre les novetats en l'oferta acadèmica, destaquen dos nous cicles formatius de grau superior. Un de gestió de vendes i espais comercials, a l'Institut Montsià d'Amposta. El segon versarà sobre màrqueting i publicitat i s'impartirà a l'Institut de l'Ebre de Tortosa. Aquest curs, la formació dual oferirà set nou cicles. En total, seran sis els instituts que oferiran dinou cicles en total en centres de les quatre comarques. El Departament ha signat convenis de col·laboració amb 41 empreses.

En l'àmbit de la formació professional bàsica, es crea un nou curs de perruqueria i estètica a l'Institut de Roquetes. Pel que fa als estudis d'idiomes, l'EOI d'Amposta oferirà el nivell C1 de francès i el segon de reus a l'EOI de Tortosa. El Centre de Formació d'Adults d'Amposta impartirà competències informàtiques.

Ensenyament ha explicat que, per al curs 2015-2016, s'han acabat les obres de reforma de la primera fase de l'Escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre, per 648.000 euros, amb la previsió d'una segona fase pressupostada per 1.260.000 euros. També es troba en execució la reforma i ampliació de l'edifici de l'escola de Sant Llàtzer, per 582.000 euros. A més, assegura haver invertitt 230.000 euros en catorze actuacions de reforma i adequació de centres, així com prop de 99.000 euros en dotze actuacions menors.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También