Roigé (Junts) guanya a Tortosa però es veu obligada a pactar

L’Ajuntament torna a fragmentar-se i Movem Tortosa ascendeix a cinc regidors

27 mayo 2019 10:49 | Actualizado a 27 mayo 2019 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Junts per Tortosa va ser ahir la força més votada a la capital del Baix Ebre, seguida de Movem Tortosa. La candidata i actual alcaldessa de la ciutat Meritxell Roigé va ser la guanyadora de la nit, però ara es veu obligada a pactar, en no obtenir majoria.

La candidatura de Junts per Tortosa ha guanyat les eleccions a la capital de les Terres de l’Ebre amb set regidors, un menys dels que va obtenir CiU fa quatre anys. Meritxell Roigé, que va accedir a l’alcaldia després de la retirada de Ferran Bel el 2018, guanya així la seua primera contesa electoral com a candidata.

Cal dir que la jornada electoral d’ahir a la nit a Tortosa va ser intensíssima, amb un escrutini especialment lent i uns resultats que anaven variant a cada actualització de les dades facilitades pel Ministeri d’Interior. Així, Movem Tortosa i ERC van estar lluitant per la segona posició tota la nit i fins ben avançat l’escrutini no es va desvetllar la incògnita de què passaria a la capital ebrenca.

La presentació de fins a vuit candidatures i l’entrada en escena de Primàries Tortosa, que s’ha quedat fora del consistori, introduïa alguns elements d’incertesa sobre els resultats d’aquests comicis.

I és que aquestes han sigut unes eleccions molt obertes, i es preveia un plenari molt fragmentat, com ha acabat succeint. Per darrera de Junts per Tortosa, se situa Movem Tortosa, segona força política al municipi (hereva d’ICV), que amb Jordi Jordan al capdavant continua sumant i incrementant la seua representació al consistori. 

Per darrere, ERC, que presentava com a cartell electoral l’advocat Xavier Faura, membre d’una coneguda família conservadora de la ciutat, s’ha quedat amb els quatre edils que ja havia obtingut Josep Felip Monclús al 2015. 

El PSC d’Enric Roig manté també els seus tres representants, Ciutadans aconsegueix per primer cop un regidor i la CUP de Xavi Rodríguez continuarà present al ple. Primàries per Tortosa, que era el primer cop que aspirava a entrar a l’Ajuntament, s’ha quedat fora. També el PP, que ha perdut el seu regidor.

Ara, com ja va succeir en els anteriors comicis, s’obre la possibilitat dels pactes. O bé poden aliar-se Junts i ERC com van fer al 2015, o bé pot formar-se un tripartit d’esquerres amb Movem, ERC i PSC. Tot dependrà dels propers dies.

Un escó menys que fa quatre anys

La candidatura de Junts per Tortosa ha guanyat les eleccions a la capital de les Terres de l’Ebre amb set regidors, un menys dels que va obtenir CiU fa quatre anys.

Meritxell Roigé, que va accedir a l’alcaldia després de la retirada de Ferran Bel el passat febrer del 2018, ha guanyat així la seua primera contesa electoral com a candidata.

Junts per Tortosa va ser la força més votada ahir, obtenint set regidors, però perdent-ne un en relació als resultats del 2015. Va obtenir 4.357, 279 menys que als anteriors comicis.

La seu de Junts per Tortosa, a la plaça de la Cinta de la ciutat, va esclatar en crits d’alegria i aplaudiments deseguida que Meritxell Roigé va comparèixer davant dels mitjans de comunicació.

«Alcaldessa! Alcaldessa!», cridaven els membres del partit, enmig d’un gran ambient de festa i de celebració. Meritxell Roigé, clarament emocionada, va adreçar primer unes paraules d’agraïment a tots els seus votants i companys: «Hem guanyat les eleccions! Gràcies a tots», va cridar res més arrencar a parlar.

Tot seguit Roigé va reconèixer que aquest ha sigut un moment complicat per al partit, però que «hem pogut guanyar malgrat això». 
L’alcaldessa de Tortosa va destacar així mateix que el partit també ha guanyat a les EMD de Bítem i de Jesús. «Ara hem de seguir treballant per construir una Tortosa forta», va declarar.

Davant la previsió d’un possible pacte amb ERC, com el que es va formar el 2015, Meritxell Roigé va explicar que serà a partir d’avui dilluns que el partit començarà a establir converses «per fer un govern fort».

«El candidat d’ERC ja m’ha trucar per felicitar-me», va explicar. «Demà mateix començarem a parlar amb les formacions, però crec que queda ben clar qui ha guanyat les eleccions», va concloure.

Comentarios
Multimedia Diari