Roquetes, Alcanar i la Ràpita demanen als veïnsprecaució per l’augment de positius

L’Ajuntament de Paüls, on hi ha confinat la meitat del poble, confia que la detecció de nous positius comenci a remetre els propers dies

15 enero 2021 17:00 | Actualizado a 15 enero 2021 17:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, el d’Alcanar, Joan Roig, i el de la Ràpita, Josep Caparrós, han fet una crida perquè la població compleixi les restriccions davant del preocupant augment de casos de Covid-19 en aquests municipis en els últims dies. I és que el risc de rebrot frega els 1.000 punts a les Terres de l’Ebre i la velocitat de propagació és de l’1,46.

En el cas d’Alcanar, en els últims set dies s’han diagnosticat 46 persones positives. «Les dades confirmen un increment diari de positius, que empitjora la situació d’estabilitat viscuda fins ara al nostre poble. Aquesta pujada sobtada de contagis ha augmentat l’índex de risc i, per tant, ara és molt important continuar amb el comportament absolutament responsable i exemplar dels darrers mesos», ha demanat a la ciutadania l’alcalde, Joan Roig. «Ens queda un últim esforç, en què cadascú hem d’assumir la nostra responsabilitat per tal de garantir l’èxit col·lectiu final».

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, també ha volgut enviar a la població un missatge de preocupació per l’increment de casos de Covid-19 al municipi durant els darrers dies. Gas ha anunciat un increment important de casos a Roquetes a conseqüència de les festes nadalenques. Des del dia 1 fins al dia 13 d’aquest mes de gener hi ha un total de 69 persones diagnosticades amb Covid-19, 10 són de la Raval de Cristo i 59 de Roquetes, i del total 39 són dones i 30 homes, el que suposa que cada dia s’infecten de mitjana 5,3 persones.

Unes dades massa altes que segons Gas «és una mostra representativa del que no s’ha fet, és a dir, complir amb les mesures que el Departament de Salut i el mateix Govern de la Generalitat ens estan dient cada dia. Un fet que fa que el sistema sanitari es col·lapsi i no pugui atendre a altres persones afectades per diferents patologies i a més també tingui afectacions a l’economia».

Com a exemple el passat 14 de gener, segons dades del Departament de Salut, a Roquetes van registrar-se 10 casos positius per Covid-19. En total des del dia 16 de juliol de 2020 fins al 14 de gener de 2021, 342 persones han estat afectades per la Covid-19 a Roquetes, 43 de les quals a la Raval de Cristo.

També l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va valorar ahir que la situació no és bona al municipi, que acumula ja 99 positius, la majoria en entorns familiars i socials. «Tenim unes xifres molt elevades, i entre tots i totes hem de posar fre. Demano un compromís i un esforç individual per controlar la pandèmia i complir amb les mesures essencials, així com reduir l’activitat social»,va valorar.

A Paüls els contagiats s’eleven a 91 


El brot de Covid-19 de Paüls ha registrat 11 positius més en la darrera jornada i ja són 91 els contagiats per aquest brot. El consistori confia que la detecció de nous positius comenci a remetre aquest cap de setmana, però la meitat del poble es troba en quarantena. «És una xifra alarmant per a un poble tan petit com el nostre, però la dada entra dins de les nostres previsions. El 96% dels positius confirmats ja es preveien. Han sortit positius que primer van donar negatiu», explica al Diari l’alcalde, Enric Adell. «Si demà no s’obre cap nova branca, les dades començaran a baixar en picat».

Comentarios
Multimedia Diari