Salvament Marítim rescata un veler amb quatre tripulants a la punta de la Banya

També a dos persones en un matalàs inflable

19 mayo 2017 22:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El centre de Coordinació de Salvament Marítim de Tarragona va efectuar, ahir, dos rescats a les platges ebrenques.

El primer cas es va deure a una via d’aigua que va provocar que un veler amb quatre tripulants a bord s’embarranqués a la zona de la punta de la Banya. Les quatre persones, il·leses, s’havien encallat amb el veler a 10 metres de la platja del delta de l’Ebre.

La informació va arribar a gairebé les 9 del matí des de l’estació costanera de València i la Salvamar Achernar, que havien rebut l’emergència pel canal radiofònic, alhora que la Marina de Sant Carles notificava el problema.

Salvament Marítim va actuar amb la mobilització d’un vaixell de rescat i un helicòpter, que van aconseguir controlar la via d’aigua, desencallar el veler i traslladar-lo fins al municipi de Sant Carles de la Ràpita.

En un matalàs inflable

El segon incident es va produir ahir a dos quarts de dues del migdia a la platja del Trabucador de Sant Carles de la Ràpita. Els fets van succeir quan el vent de mestral va arrossegar, fins a un quilòmetre de distància de la platja, dues persones que es trobaven al mar en un matalàs inflable.

El centre de Salvament Marítim va rebre la notificació des d’una trucada del 112 i va exigir la vigilància a les naus de la zona a més de mobilitzar l’embarcació d’intervenció ràpida amb base al port de Sant Carles de la Ràpita, que va aconseguir rescatar els dos ocupants.

La força del vent va ser el motiu, tant d’aquest incident com de les dificultats en el rescat del veler a la punta de la Banya. Per aquest motiu, el centre de Coordinació de Salvament Marítim de Tarragona recomana una especial atenció i vigilància, sobretot amb inflables, quan el vent bufa de la terra al mar.

Comentarios
Multimedia Diari