S'exposen les restes del vaixell del segle XIX enfonsat al Delta

La mostra 'Deltebre I. Història d´un naufragi' es podrà veure en aquest municipi del Baix Ebre fins a la propera tardor

19 mayo 2017 19:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El municipi de Deltebre acull, a partir d’aquest divendres, l’exposició ‘Deltebre I. La història d’un naufragi’, que s’estrena per primera vegada a les Terres de l’Ebre i que mostra, a través d’un jaciment singular, la història real d’un vaixell de transport militar de l’armada anglesa, el qual va ser enfonsat a la desembocadura de l’Ebre l’any 1813 en el marc de la Guerra del Francès.

La mostra està dividida en cinc àmbits i acull un centenar de peces originals, recuperats del jaciment pel Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya. Narrada en primera persona per un mariner, ens apropa a una història real, a través d’un jaciment singular, excavat i estudiat sota el mar.

En aquests àmbits s’explica el context històric que provocà el naufragi del vaixell protagonista, el seu carregament i la vida a bord, així com també la seva construcció naval. L’últim àmbit està dedicat al mètode de treball de l’arqueologia subaquàtica i el seu paper en recuperar episodis de la història.

L’exposició, concebuda com a itinerant, ja s’ha pogut veure al MAC-Girona, MAC-Barcelona, al Museu Arqueològic Provincial d’Alacant i al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i a partir d’ara es podrà veure a una transformada Sala d’Actes de la Biblioteca de Deltebre.

Oberta fins la tardor

La mostra estarà oberta al municipi fins a la tardor d’aquest mateix any i el seu horari de visites serà els dissabtes, diumenges i festius de 10,00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00 hores. Durant els dies feines l’exposició s’obrirà, prèvia reserva, per a grups de més de 15 persones. Per altra banda, el preu de l’entrada serà de 3 euros per als adults, 2 per als jubilats i 1,50 per als grups, informa l’Ajuntament de Deltebre.

En relació amb la ubicació de la mostra, l’alcalde del municipi, Lluís Soler, ha destacat que «ens hagués agradat realitzar l’exposició a EbreTerra però, a hores d’ara, tot i insistir, encara no està signat l’últim dels convenis amb el Consell Comarcal del Baix Ebre que data del juny del 2015 i, per tant, no podem disposar d’aquest equipament».

 

Comentarios
Multimedia Diari