S’inaugura el quadre del brigadista de la senyera

Una acció de la Comissió de la Dignititat per homenatjar Micheál O’Riordan l’any del 80è aniversari de la batalla de l’Ebre

30 julio 2018 09:43 | Actualizado a 30 julio 2018 09:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

S’inaugura finalment el quadre en homenatge a O’Riordan, el brigadista de la senyera.

La Comissió de la Dignitat va lliurar el passat mes de maig un quadre molt especial al Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre a Gandesa. Es tracta del quadre en homenatge al brigadista de la senyera, Micheál O’Riordan. Un quadre encarregat aquest any amb motiu del 80è aniversari de la batalla de l’Ebre.

Pintat per l’artista Pere Piquer, el quadre va arribar al centre fa uns mesos, però estava inacabat. La imatge recull el moment en què el membre de la Columna Conolli, O’Riordan, de la famosa 15a Brigada de les Brigades Internacional, va creuar l’Ebre, a Vinebre, la matinada del 25 de juliol de 1938 portant una senyera a l’espatlla.

Campanya de Verkami
La Comissió de la Dignitat va voler enguany retre homenatge al brigadista internacional i engegà una campanya de Verkami, a través de la qual es van assolir 2.000 euros, per encarregar un quadre de 2 per 5 i 1 per 5 d’aquest precís moment. 

El quadre ha estat pintat per l’artista Pere Piquer i, tot i que va arribar al centre fa uns mesos, no ha estat totalment acabat fins ara. 

El matí de dissabte, al centre de Gandesa es va viure un moment molt especial i emotiu, quan per fi es mostrava al públic l’obra d’art de Piquer. I per sumar-li encara més emoció, a la inauguració va estar present el propi fill de Michéal O’Riordan.  

Tot un homenatge a la història, al patriotisme i a la lluita. O’Riordan va dedicar tota la seva vida als ideals socialistes i a combatre el feixisme.

A partir d’ara, tothom qui vulgui ja pot apropar-se a Gandesa per gaudir-lo.

Entitat sense ànim de lucre

La Comissió de la Dignitat és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la recuperació de la Memòria Històrica, la rectificació dels crims del franquisme i la recuperació dels béns.

La Comissió va ser, així, l’entitat que va encarregar el quadre en homenatge a O’Riordan.

 

Comentarios
Multimedia Diari