El temporal a l'Ebre deixa carreteres tallades i acumula ja més de 100 mm

Els Bombers fan tres rescats de gent atrapada dins de cotxes en zones inundades

Marina Pallás

Whatsapp
La C-12 al seu pas per Tortosa, completament inundada. El vehicle de la imatge ha hagut de ser rescatat. Foto: Joan Revillas

La C-12 al seu pas per Tortosa, completament inundada. El vehicle de la imatge ha hagut de ser rescatat. Foto: Joan Revillas

El temporal d'aquest dimarts que afecta sobretot les Terres de l'Ebre ha provocat esllavissades que han tallat dues carreteres. Segons ha informat Trànsit, es troba tallada la C-12 a Tortosa en tots dos sentits i la TP-3311 entre Santa Bàrbara i la Galera, també en tots dos sentits. Des de les 5 hores plou amb intensitat a Tortosa i les zones del voltant i els Bombers han hagut de fer tres rescats de gent atrapada dins de cotxes en zones inundades.

El cos demana no circular si no és necessari i fa una crida a la precaució. Entre les 21 h de dilluns i les 7 h d'aquest dimarts, els Bombers han fet 15 serveis a les Terres de l'Ebre i 6 serveis a la regió de Tarragona relacionats amb l'episodi Inuncat.

El temporal d'aquest dimarts està deixant acumulacions importants de precipitació. Fins ara, quatre estacions meteorològiques han superat ja el llindar dels 100 mm de precipitació acumulada: els Alfacs, Mas de Barberans i Alcanar (Montsià) amb 135.4, 114.3 i 108.0 mm respectivament i Aldover (Baix Ebre) amb 108 mm.

El temporal també ha portat ratxes de fort vent i pedra en algunes poblacions, com el Perelló o Santa Bàrbara.

Gran acumulació de pedra a Santa Bàrbara. Foto: Mossos d'Esquadra

A les 10:15 hores l’estació meteorològica automàtica instal·lada a l’Observatori de l'Ebre marca una precipitació de 163 mm. És, ja, el tercer valor més alt de la seua sèrie, per darrere dels 265.0 mm del dia 19/09/1943 i dels 224.8 mm del 30/09/1901.

Els barrancs, especialment al Baix Ebre i Montsià, també estan baixant amb molta intensitat.

El barranc de les Cases d'Alcanar. Foto: Cutxamandé

Trucades 112

El 112 ha rebut una trentena de trucades relacionades amb el temporal de pluja des que va començar ahir a la tarda i fins aquest dimarts a les 7 del matí. De les 32 trucades efectuades, 20 corresponen al Baix Ebre, i 12 s’han realitzat des del Montsià.

Santa Bàrbara ha estat un dels municipis més afectats durant la matinada.

Comentarios

Lea También