Tanquen la majoria d'equipaments municipals de les Terres de l'Ebre i s'ajornen actes i festes

Els ajuntaments han creat comissions de seguiment per establir mesures de prevenció contra el coronavirus

12 marzo 2020 16:44 | Actualizado a 12 marzo 2020 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya, que ha activitat la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT, els ajuntaments de les Terres de l'Ebre han procedit a anunciar tancaments d'equipaments municipals i cancel·lacions d'actes durant 15 dies per la prevenció del contagi del coronavirus. Convé recordar que a les Terres de l'Ebre no hi ha cap cas confirmat de persona contagiada pel (COVID-19).

  • A Tortosa:
L'Ajuntament de Tortosa ha comunicat les mesures de prevenció establertes als centres sanitaris de titularitat municipal i ha anunciat el tancament, fins el dia 27 de març de: el complex esportiu WIN, l'estadi, el pavelló firal, el del Temple i el de Ferreries, els equipaments esportius de Vinallop, la Biblioteca Marcel·lí Domingo, l'Auditori Felip Pedrell, l'Escola de Música i l'Escola de Teatre, el Museu de Tortosa, els Jardins del Príncep, el Centre d'Interpretació del Renaixement i de la Setmana Santa, els casals municials i el Centre Cívic de Ferreries, l'espai cultural de l'antiga INDO, l'espai Sant Joan i totes les activitats i formacions de l'espai Jove o del Viver d'Empreses. Així, s'ha ajornat o aplaçat per més endavant actes, festes i activitats com ara: el concert benèfic d'Open Arms, l'obra de teatre "Cobertura", el Tortosa English Irish Festival, el Fòrum Econòmic de les Terres de l'Ebre, el Dia Mundial del Número Pi, la recreació històrica del proper cap de setmana d'Els Miquelets i el festival Terres. De moment no se suspèn el transport públic, però es recomana mantenir distància amb altres usuaris i netejar-se les mans.

El personal laboral i funcionaris municipals seguiran treballant de manera interna, per bé que alguns serveis preveuen organitzar torns per mantindre la prevenció de contagi entre els treballadors que pogués comportar no poder prestar el servei en cas contrari. Els punts d'atenció a la ciutadania, com el SAC a l'Ajuntament, mantindran l'activitat tot i que es fa una crida a fer només les gestions que siguen imprescindibles i inajornables.

"Demanem la col·laboració de la ciutadania. Estem en una situació d'emergència", ha declarat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Pel que fa als centres de salut de titularitat municipal (Clínica Terres de l'Ebre i hospital de la Santa Creu de Jesús) s'han aïllat els malalts amb un quadre clínic més delicat per evitar exposar-los a possibles contagis; s'han restringit les visites dels familiars; s'ha tancat l'hospital de dia; s'han ajornat les visites que es podien reprogramar; s'han anul·lat les vacances i els permisos del personal sanitari, per poder tindre tothom disponible en cas de necessitat, i s'han tancat els serveis de cafeteria. Roigé ha recordat que cap persona que presente símptomes compatibles amb haver contret la malaltia ha d'anar directament a cap centre sanitari per evitar la propagació. En aquests casos, cal que truquen a Salut Informa, al 061, on valoraran l'atenció mèdica necessària.

  • A Amposta:
L'Ajuntament d'Amposta ha anunciat també que des d'aquest divendres i durant un període mínim de 15 dies, romandran tancats tots els centres educatius públics i concertats de la ciutat, el centre d’EUSES, les dues llars d’infants municipals (la Gruneta i la Sequieta), Esardi, la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), i tots els equipaments esportius municipals (piscina i gimnàs municipal, estadi municipal, Club Nàutic, la sala d’esgrima, la pista d’atletisme, pavellons poliesportius...). Quant a l’Espai Famílies, es restringirà l’activitat i només es faran atencions personalitzades.

També s’ha decidit suspendre el mercat ambulant dels dimarts durant un mínim de 15 dies. I les Juntes dels casals Ruiz Salgado i l’Esplai la Caixa han decidit tancar fins el dia 27 de març.

Quant a les activitats públiques previstes, tal i com ja s’ha anat avançant a través de les xarxes socials, queden ajornades (a l’espera de nova data quan es regularitzi la situació) diverses xerrades i clubs de lectura que hi havia programats per a aquests dies.

També s’han suspès els tallers del Pla Educatiu d’Entorn (jota per a primària i rap per a secundària), previstes per aquesta setmana, la plantada de l’arbre, prevista per al 17 de març, el Dia de la Poesia, prevista per al 21 de març, el Fòrum Jove, previst del 25 al 27 de març, i el Saló de la Infància, previst del 4 al 9 d’abril.  

 

  • A la Ràpita:
Es tanquen també durant quinze dies tots els equipaments municipals de tipus cultural, esportiu, associatiu i educatiu. No obstant això, seguiran oberts, en horari habitual, les dependències de l’Ajuntament, dels Serveis Socials, de l’Oficina de Turisme, el Mercat Municipal i de la Policia Local. Així, se suspenen durant quinze dies tots els actes públics i activitats organitzades per l’Ajuntament de la Ràpita en espais oberts i tancats i se suspèn el dissabte 14 i el dissabte 21 l’organització del mercat ambulant setmanal.  També s'han aplaçat actes com la Fira d'Ocupació o el festival Ràpita Poètica.

L’Ajuntament de la Ràpita recomana a les entitats i associacions abstenir-se de realitzar activitats col·lectives i, en cas de fer-les, seguint les recomanacions de les autoritats i aquelles recollides a la Resolució SLT/704/2020 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de l’11 de març.

També apel·la al sentit comú de la ciutadania davant d’aquesta situació excepcional i demana seguir la informació exclusivament a través dels canals oficials habituals, on s’anirà informant puntualment de totes les novetats.

 

  • A Gandesa:
També Gandesa ha comunicat que es tanca temporalment: l'edifici de la Llar d'Avis, la biblioteca municipal, el casal de Joventut, el pavelló polesportiu municipal, el camp de futbol i el mercat dels dimarts. L'Ajuntament recomana a totes les associacions, clubs i entitats que ajornin les seues activitats.

  • A l'Ametlla de Mar:
A la Cala,  se suspèn el transport escolar i  les activitats extraescolars que es fan en aquests centres educatius del municipi, així com l’espai d’atenció diürna ‘La Tribu’ del SIS a l’Escola. De fet, els centres ja havien suspès activitats no lectives aquesta setmana. També s’ha cancel·lat les xerrades de l’Espai Abraçades, que es feien a la Llar d’Infants. A partir de divendres, les instal·lacions esportives municipals estaran tancades al públic. Això afecta tant el cem La Cala com el camp de futbol i el poliesportiu. Aquest dimecres, ja es va acordar la suspensió de totes les activitats i competicions, tant de l’Àrea d’Esports com d’altres clubs, d’acord amb les instruccions enviades per les federacions esportives.

L’Ajuntament també tancarà, fins a nou avís, el Casal d’Avis, la Biblioteca Doctor Frias, l’Espai Jove Bon Repòs i el Telecentre, suspenent totes les activitats que es realitzen habitualment en aquests espais municipals. Així mateix, demana a totes les associacions i entitats de la població que ajornin les seves activitats seguint les recomanacions oficials.

  • A Alcanar:
A la Biblioteca Trinitari Fabregat per a fer ús de l'equipament caldrà seguir totes les mesures sanitàries adients i que el personal de la biblioteca indicarà als usuaris i usuàries. Tanmateix, es recomana rentar-se les mans en entrar i sortir de la biblioteca. La sala infantil romandrà tancada.  La distància recomanada entre la persona que atén i el públic ha de ser d'un mínim d'1,60 m, es senyalitzarà amb cinta per tal que siga fàcil respectar l'espai.  El personal, mentre dure aquesta situació, serà l'encarregat de gestionar l'aforament dels diferents espais. Els llibres en préstec que s’hagen de retornar es dipositaran en dipòsits degudament adequats per a evitar la propagació del virus. La Biblioteca de les Cases romandrà tancada, fins al 28 de març, inclòs, i a l’espera de nova informació, ja que no és possible garantir les recomanacions d'aforament. A Alcanar també se suspenen tots els actes públics durant els pròxims quinze dies, com a mínim, arran de la crisi del coronavirus en els seus equipaments municipals, així com les activitats, cursos i formacions. Atès que el col·lectiu de gent  gran és especialment vulnerable, a partir d’aquest dijous es tancaran, temporalment i per un període mínim de quinze dies,  el Casal Cívic Trinitari Bel, l’Esplai de la Gent Gran d’Alcanar i  la Llar de Jubilats de les Cases. També es cancel·la el ball dels diumenges per a la gent gran. També es cancel·len els tallers d’estudi assistit i d’habilitats socials en el marc del programa jove de la DGAC. També s’anul·len temporalment el projecte “Aprenem junts” que porta a terme l’alumnat de quart d’ESO. Així mateix, l’activitat del tercer dijous de l’Escola Marjal es trasllada dins de la mateixa escola. L'ajuntament recomana a totes les associacions i entitats que, en la mesura que siga possible, ajornen totes les activitats previstes per als pròxims quinze dies.

 

  • A l'Aldea:
L'Ajuntament de l'Aldea també ha comunicat que tanquen durant quinze dies: l'Escola de Música Municipal, la Biblioteca, el Casal de Joves, els locals de l’antiga estació de tren, l'edifici antipal·lúdic, les antigues escoles del barri estació i barri hostal i l'antiga llar d’infants), el Pavelló Municipal, el Camp de futbol municipal, la sala polivalent Ramon Salvadó, el local SCRUA, l'escola pública Maria Garcia Cabanes, l'escola Pública 21 d’Abril, la llar d'infants Bressol del Delta, la pista coberta i les visites a les Torres de l’Aldea.

 

Comentarios
Multimedia Diari