Tarragona compta amb la primera guia Gourmet

L’Associació d’Hostaleria presenta la primera guia de restaurants de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre i reparteix 9.000 exemplars

25 julio 2019 07:00 | Actualizado a 08 agosto 2019 08:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona va presentar ahir a la Cambra de Comerç de Tortosa l’única guia de restaurants de la Província de Tarragona que recull informació de gairebé 400 establiments del sector i del territori.

Aquesta guia Gourmet neix amb l’objectiu d’oferir una recurs gratuït a agents turístics, ciutadans del territori i viatgers que faciliti la descoberta de bars i restaurants de la província i que informi i aconselli sobre les diverses opcions disponibles.

«Estem a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre i som un territori mundialment conegut i hem de posar en valor el territori també per la nostra gastronomia», ha explicat Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona. «Hem de treballar perquè es reconegui el nostre territori no només per les platges, el clima i els establiments sinó que el client vingui pels seus restaurants».

La Guia Gourmet està impulsada per l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona i compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

Els més de 9000 exemplars de la guia ja es troben distribuïts als establiments que recull la publicació i a espais gastronòmics i turístics de la província com restaurants, hotels i oficines de turisme. Tal com ha explicat Xavier Braña, vicepresident de l’associació, la guia es troba ordenada alfabèticament per comarques i inclou informació sobre els restaurants i horaris. Recull restaurants de tot tipus: des de bars de tota la vida fins als cinc restaurants estrella Michelin i des de cuines tradicionals amb productes autòctons fins a cuines provinent de terres llunyanes.

La guia també es pot trobar en versió digital a través de la pàgina web de l’Associació d’Hostaleria i la voluntat és seguir fent-la els propers anys i ampliar-la.

Durant la presentació de la guia ahir a la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Pintado en nom de la junta, ha agraït el suport de Francesc Faiges, president de la Cambra de Comerç de Tortosa regalant-li la ja mítica «jaqueta de cuina» de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han mostrat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província, del president de la Diputació i de l’alcalde de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari