Ebre Mobilitat

Territori exigeix el retorn de l’Euromed a l’Ebre

El secretari, Isidre Gavín, afirma que resulta «incomprensible» que un tren que ja està operatiu no tingui parades per donar servei al territori

REDACCIÓ

Whatsapp
Un Euromed aturat a l’Aldea, en una imatge d’arxiu. FOTO: JOAN REVILLAS

Un Euromed aturat a l’Aldea, en una imatge d’arxiu. FOTO: JOAN REVILLAS

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha enviat aquesta setmana una carta a la secretaria general de Transportes y Movilidad del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Maria José Rallo, per reclamar la recuperació de la parada dels serveis Euromed a l’estació Aldea-Amposta-Tortosa.

Gavín ha recordat a la secretaria que «el 18 de novembre de 2020 la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de Congrés dels Diputats va aprovar una Proposició no de llei que instava al Govern espanyol a garantir en un termini màxim de tres mesos la parada a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa d’un mínim de quatre trens Euromed diaris en direcció Barcelona i quatre en direcció València i recuperar el servei que s’oferia l’any 2019».

«Malauradament això no s’ha complert», ha declarat el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín.

El secretari de Territori i Mobilitat afirma que resulta «incomprensible» que un tren que ja està operatiu no tingui parades per donar servei a les Terres de l’Ebre.

Gavín lamenta en la carta enviada al Ministeri el perjudici que suposa aquest fet en la mobilitat dels ciutadans de les Terres de l’Ebre que «veuen limitat el seu accés als serveis ferroviaris en un moment especialment difícil després de la recuperació dels efectes més greus provocats per la pandèmia de la Covid».

«La recuperació de l’activitat econòmica i de la mobilitat en aquest territori fan indispensable recuperar els serveis d’Euromed i, per això, demanem que es concreti el calendari per fer-ho», ha dit el secretari del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

En aquest sentit, Gavin ha afegit que «la implantació de grans projectes industrials a la zona, com per exemple Florette o Kronospan, reforcen la de ja per si necessària millora de la connectivitat territorial».

Comentarios

Lea También