Territori reforça el servei de bus per absorbir la demanda creixent

A partir de dilluns, la companyia Hife posa en servei 12 noves freqüències diàries a Tarragona i Barcelona en hores punta

19 mayo 2017 18:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La companyia ebrenca Hife, per encàrrec del Departament de Territori, amplia a partir de dilluns, 1 d’agost, el servei de bus des de les Terres de l’Ebre fins a Tarragona i Barcelona.

Es tracta de 12 noves freqüències, diàries i totes en hora punta, sis d’anada i tornada amb l’aeroport del Prat i Barcelona, i les sis restants, d’anada i tornada amb Tarragona. L’augment de freqüències és permanent, més enllà dels mesos d’estiu.

Territori i Sostenibilitat justifica la necessitat d’incrementar l’oferta per la creixent demanda de transport públic per carretera que s’ha produït els últims mesos, un 46 per cent des del gener, arran dels incidents que pateixen les línies ferroviàries del sud de Catalunya.

Les noves sortides des de Tortosa fins a Barcelona seran a les 7.30, 10.40 i 15.00 hores. I, de tornada, a les 15.45, 18.00 i 19.00 hores. En direcció a Tarragona hi haurà nous busos a les 9.30, 15.15 i 19.30 hores i, en sentit contrari, a les 13.00, 17.30 i 21.00 hores. Tots aquests serveis fan parada també a l’Aldea, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, les Cases d’Alcanar, Alcanar i Vinaròs.

Amb les noves freqüències, l’oferta total del corredor que comunica les Terres de l’Ebre amb l’aeroport del Prat i Barcelona passarà a tenir 26 expedicions diàries (13 per sentit), i el que connecta amb Tarragona, 16 expedicions diàries (8 per sentit).

El primer servei que surt de les Terres de l’Ebre en direcció a Barcelona ho fa a les 05.20 h i l’últim des de la capital catalana a les 21.00 hores.

En el cas de la línia de Tarragona, el primer servei de l’Ebre surt a les 06.30 hores i l’últim des de la capital tarragonina a les 19.30 hores.

Increment progressiu

El màxim responsable de la companyia, José M. Chavarria, apunta que no és increment casual, sinó que en els últims dos anys s’han incrementat els serveis en diverses línies.

«Treballem conjuntament amb Territori, ara ens van demanar l’esforç d’ampliar el servei amb les noves freqüències, i així ho hem fet. Elaborem un estudi i proposem aquelles franges horàries que s’haurien d’ampliar en funció de la demanda dels clients», explica.

A aquests reforços, el Departament de Territori i Sostenibilitat destaca que s’hi sumaran, a partir de l’1 de novembre, els 8 trens Euromed de velocitat t alta (4 per sentit) que faran parada a l’estació central de les Terres de l’Ebre, a l’Aldea, una reivindicació històrica del territori.

Comentarios
Multimedia Diari