Torna a Tortosa el Cucafera Folk

La música, les tradicions i la imatgeria festiva prenen la ciutat durant dos caps de setmana, en la quinzena edició de la mostra de folklore

REDACCIÓ

Whatsapp
La cucafera de Tortosa, al a plaça de l’Ajuntament.  FOTO: JOAN REVILLAS

La cucafera de Tortosa, al a plaça de l’Ajuntament. FOTO: JOAN REVILLAS

Tortosa arrenca avui la quinzena edició del Cucafera Folk, la mostra del folklore popular de la ciutat. Ho fa amb un programa que s’estendrà durant aquest cap de setmana i el que ve i que s’unirà, el 27 de novembre, a la trobada que l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya durà a terme a la ciutat amb el lliurament dels premis BEST. Tot plegat, en el marc també de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021.

Les activitats volen posar al primer pla les diferents expressions de la cultura popular de Tortosa. És per això que s’han previst diverses cercaviles amb els elements de la imatgeria festiva, així com també cantades de jotes en record dels cantadors referents de les generacions passades, que també recordaran el cantador Juanito Aragonès, mort recentment.

De la mateixa manera, aquest vespre tindrà lloc la presentació d’una rèplica d’un dels nans més llargament documentats del seguici de la ciutat. Serà en el marc d’una exposició retrospectiva que permetrà recordar les quinze edicions de la mostra Cucafera Folk, impulsada per la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa i en la qual participen diferents colles de cultura popular de la ciutat.

D’altra banda, demà es durà a terme la fira Festa Folk, que servirà per mostrar l’activitat de les diferents agrupacions de cultura popular de la ciutat amb un seguit de parades que s’ubicaran als carrers Croera, doctor Ferran i plaça de la Cinta, al nucli antic.

Després del pregó a càrrec de la colla de diables Lucifer, demà al migdia tindrà lloc una cercavila amb tots els elements del seguici: gegants, gegantons, nans, cucaferes, cavallets... Sortirà des de la plaça de l’Ajuntament i arribarà a la plaça de la Catedral.

A la tarda serà el torn de les bèsties de foc, que es plantaran a les 17 h en esta mateixa plaça, i que posteriorment quedaran exposades al llarg de tota la setmana al pati del Museu perquè tothom qui ho vulga les puga veure, abans del següent cap de setmana quan tornaran a prendre protagonisme coincidint amb els actes de l’Agrupació de Bestiari de Catalunya.

«La cultura popular havia de tindre protagonisme en l’any de la Capital de la Cultura Catalana, i juntament amb els actes de la Ciutat Gegantera de Catalunya. I per això hem volgut que la 15a edició del Cucafera Folk es pogués fer enguany, després que al 2020 s’hagués hagut d’ajornar per la pandèmia», ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

Temas

Comentarios

Lea También