Torna el Deltebre Dansa

El festival dirigit per Roberto Oliván focalitzarà el Delta de l'Ebre com a punt de trobada del món de la dansa entre el 6 i el 19 de juliol

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'organització ultima els darrers preparatius per una nova edició del Deltebre Dansa, el Festival internacional de circ i dansa contemporània. Sota la tutela del ballarí tortosí Roberto Oliván, el Delta de l'Ebre tornarà a acollir professionals d'arreu del món que, entre el 6 i el 19 de juliol, perfeccionaran els seus moviments. Com a principals novetats, enguany s'han ampliat els cursos d'iniciació en els que participaran més de 300 persones, fins i tot, els més petits de la casa; i s'ha organitzat una nit solidària i del circ on es recolliran aliments per a entitats com Càritas i Creu Roja mentre es gaudeix de diferents actuacions de clown per part de reconeguts artistes de circ contemporani.

Amb les inscripcions pels cursos professionals esgotades en només deu minuts, Deltebre Dansa es consolida després d'onze edicions com una de les trobades de dansa i circ contemporani més rellevants. Entre els 150 participants hi arriba gent de Nova Zelanda i de Nova York entre altres, i malgrat que la creixent demanda que té el festival, l'organització no es planteja incrementar el nombre de places. "Hi ha una part logística de recursos econòmics però també de poder treballar en comoditat", ha explicat Olivan. De fet, en la tria dels participants, tots ells amb experiència, s'intenta equiparar el nombre d'homes i dones. "Ens agrada treballar la part dinàmica però també en duet", ha afegit el director artístic.

Però les inscripcions en els cursos professionals no són les úniques que han tingut èxit i l'organització ha hagut de doblar alguns dels curses d'iniciació que s'amplien a set. Els cursets, gratuïts, estan dirigits per coreògrafs professionals que transmeten als participants els beneficis terapèutics de la dansa. "Hem aconseguit el que volíem que la gent perdés la por a la dansa", ha manifestat Olivan. Després de l'èxit de l'any passat, Narenda Patil tornarà a oferir classes de Bollywood tant per a nens com per a adults. Entre altres, tambés hi ha cursos de dansa contemporània d'iniciació, de hula hoop, i de dansa en família. Aproximadament hi ha entre 60 i 70 persones a cada curs i, com a novetat, una companyia Noruega farà una espectacle infantil adreçats als nens de 0 a 6 anys.

Una altra de les novetats del festival detallades aquest dimarts ha estat la millora de la carpa principal d'espectacles, que l'any passat va ampliar l'aforament fins a les 900 persones. Enguany, s'ha instal·lat aire condicionat a l'interior i quatre sanitaris pels espectadors. A més, a l'anomenada Ciutat Efímera, s'hi sumarà una nova carpa anomenada 'Xirin' que servirà d'espai d'habilitat pràctica i també d'espai de trobada i intercanvi d'experiències entre participants i espectadors. També hi haurà una pantalla exterior perquè en cas d'aforaments plens es pugui seguir l'espectacle.

Entre els espectacles més destacats del Festival, Olivan ha destacat el de la nit d'obertura de 'Cirque Circocentrique' que són dos nois que barregen circ i moviment; el de la nit de solidaritat i circ el 8 de juliol, a càrrec de Guillem Albà i Marabunta com a mestre de cerimònies; un espectacle de corògrafs Colectivo Clà; i la darrera nit del festival amb la companyia internacional Race Horse Company.

 

Sistema de reserva d'entrades i finançament

Enguany amb la voluntat d'apropar espectacles d'alt nivell artístic i per controlar millor l'aforament, el Festival tindrà un sistema de reserva d'entrades gratuïtes a través de Ticketea. Les reserves es podran fer diàriament de quatre formes diferents: a través de la web oficial www.deltebredansa.cat; des del portal Ticketea, a la taquilla del Festival, i per telèfon trucant al 902044226.

Sobre el cost del Deltebre Dansa, Olivan ha explicat que enguany s'ha incrementat i se situa ja en els 180.000 euros, la meitat dels quals es financen amb les quotes dels participants. A més del patrocini de l'empresa Nomen i d'una subvenció de l'Ajuntament de Deltebre, el director artístic ha explicat que enguany ha hagut de posar ell mateix finançament fins que es resolgui la subvenció compromesa del Departament de Cultura i que, enguany, no es resoldrà fins un cop passat el certamen. "El risc és gran i que crec que és per això que molts festivals desapareixen", ha lamentat.

Comentarios
Multimedia Diari