Tortosa demana a Salut la gratuïtat del pàrquing infrautilitzat si no millora l’ocupació

El Govern municipal arriba a un acord amb el Departament de Territori per donar tres mesos més de marge i comprovar si l’aparcament que ha de servir als usuaris de l’Hospital millora el seu ús o continua pràcticament buit

06 febrero 2018 11:48 | Actualizado a 07 febrero 2018 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern de l’Ajuntament de Tortosa obrirà al públic l’aparcament infrautilitzat de la plaça del Bimil·lenari, a l’entrada de la ciutat, si en el termini de tres mesos no millora de manera substancial la seva ocupació.

Així ho va comunicar l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en el marc del debat d’una moció presentada per Movem Tortosa en la sessió plenària d’ahir on es demanava la gratuïtat immediata de l’aparcament. L’alcalde va respondre que havia arribat a un acord amb el Departament de Territori segons el qual es fixava un termini de tres mesos per comprovar si finalment l’aparcament augmenta la seva ocupació de manera ostensible o continua pràcticament buit com fins ara.

L’aparcament és de pagament per a tothom, amb l’excepció dels usuaris de l’Hospital de la Verge de la Cinta que, en tot cas, han d’agafar un bus llançadora per anar al centre hospitalari. El cost del bus és d’1 euro per trajecte i persona.

Bel va admetre que l’aparcament no té l’ocupació esperada i que l’Ajuntament ja va advertir a Territori que la mesura no tindria el resultat esperat. «Esperarem un termini prudencial de sis mesos des de la seva posada en marxa (el 24 d’octubre de 2017). Si no funciona com esperem, l’obrirem al públic i deixarem, segurament, unes places, 10 o 15, per ús dels usuaris de l’Hospital», detallà Bel. Davant d’això, l’equip de govern del PDeCAT i ERC va votar en contra de la moció. També s’informà que Salut realitzarà en breu una campanya informativa, sobretot a la xarxa de centres d’atenció primària de l’Ebre, per informar als usuaris de l’existència d’aquest mecanisme d’aparcament i transport.

D’altra banda, l’equip de govern va rebutjar una moció de la CUP  que reclamava la gratuïtat  del nou aparcament que ha de construir la Generalitat a l’esplanada de l’Hospital. Es va justificar que els hospitals de la xarxa de la Generalitat disposen d’aparcament de pagaments.

Retirada de  material electoral

D’altra banda, els grups del PDeCAT, ERC, PSC i PP van aprovar una moció dels popular que insta a regular la retirada de propaganda política un cop exhaurit el termini. Bel destacà que la moció és positiva perquè proposa un termini de retirada i que abans d’actuar de manera subsidiària si no s’actua s’avisi l’entitat o partit polític.En canvi, l‘equip de govern va rebutjar una segona proposta del PP que demanava l’ampliació i millora dels serveis del camí del Mig, un vial cada cop més transitat. La tinent d’alcalde, Meritxell Roigé, va justificar que un tram del camí forma part d’un pla parcial, un segon tram d’un pla de millora d’una gran empresa i un tercer tram és sòl no urbanitzable. Amb tot, el Govern està parlant amb l’associació de veïns del barri per trobar solucions. En breu, apuntà, es licitarà l’obra de millora d’un tram del camí fins al pàrquing d’autocaravanes.

Comentarios
Multimedia Diari