Tortosa destinarà 100.000 euros en l’arranjament de voreres degradades

Durant el 2020 es portarà a terme l’ampliació del Museu i la millora del parc dels Països Catalans al barri de Sant Llàtzer

05 noviembre 2019 10:10 | Actualizado a 07 noviembre 2019 17:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de Tortosa d’ahir al vespre va aprovar una modificació pressupostària que preveu, entre altres partides, 100.000 euros per inversions a la via pública i arranjament de voreres. Així, l’ajuntament destinarà aquesta quantitat a la reposició de voreres en diferents zones de la ciutat.

Algunes de les voreres que s’arranjaran amb part d’aquesta partida seran per exemple les de la urbanització de Vora Parc. Fa uns mesos ja es va començar per les que estaven més aixecades, i ara es continuarà allà on les arrels dels arbres aixequen el paviment.

A la modificació pressupostària aprovada ahir s’inclouen així mateix 96.000 euros per a la redacció dels projectes d’ampliació del complex Win, les urbanitzacions del carrer Cervantes, rambla Catalunya, plaça de l’Ajuntament, i plaça Immaculada, i la perllongació del passeig fluvial fins l’antic escorxador.

Una altra de les partides incloses a la modificació són 5.000 euros per a la subvenció de PROGAT per la gestió de colònies controlades de gats.

El ple també va aprovar per unanimitat la plurianualitat per a les obres d’ampliació del casal de Vinallop i les d’ampliació del Museu de Tortosa. L’ampliació d’aquest equipament cultural de la ciutat es dedicarà a tres dels autors més representatius de la cultura tortosina: els pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova Estorach, i l’escultor Agustí Querol.

A aquesta nova sala, que es trobarà en un pavelló rehabilitat just al darrera de l’edifici principal del museu, s’hi accedirà des de l’actual exposició permanent.

D’aquí un mes s’aprovarà la licitació, de forma que a final d’any es podrà tenir l’obra adjudicada i els treballs començaran a inicis de l’any que ve i es veuran finalitzats el mateix any. El pressupost és de 325.000 euros.

També durant el ple del mes de novembre d’ahir, es va aprovar la moció de Movem Tortosa per millorar el parc dels Països Catalans del barri de Sant Llàtzer, amb tots els grups a favor i l’abstenció de Junts per Tortosa. Aquest punt va desencadenar una discussió entre l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el portaveu de Movem, Jordi Jordan.

Movem Tortosa ha demanat que es facin els passos necessaris per habilitar una partida pressupostària que permeti emprendre les millores que necessita el parc per convertir-se en un autèutic pulmó verd, així com millorar el parc infantil i l’equipament esportiu, alhora que il·luminar més tot l’espai per eliminar punts foscos i fer un arranjament dels tancaments.

Altres projectes

El ple, entre d’altres temes, va rebutjar la moció de la CUP Tortosa en contra d’un aparcament de pagament a l’Hospital Verge de la Cinta.

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat fa uns dies el projecte d’enderroc dels antics magatzems de l’estació de Tortosa, actualment en fase d’exposició pública, amb un pressupost d’execució de 92.100 euros. Es farà l’any que ve.

El govern municipal també ha avançat que es portarà a terme un estudi al castell de Tenasses per determinar on cal actuar posteriorment i com.

Comentarios
Multimedia Diari