Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tortosa farà visitables les restes arqueològiques de davant de la Catedral

Finalitzen les excavacions que confirmen la importància història de l'espai

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge de les restes arqueològiques davant la Catedral de Tortosa. Foto: Joan Revillas

Imatge de les restes arqueològiques davant la Catedral de Tortosa. Foto: Joan Revillas

L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat les excavacions arqueològiques a l'espai de davant de la Catedral, després de tres campanyes, on fa dos anys es van tombar un conjunt de cases. El conjunt arqueològic inclou troballes que descriuen la història dels últims dos mil anys de Tortosa. Els arqueòlegs asseguren que el jaciment té un enorme potencial didàctic i turístic, en la mesura que les troballes localitzades corresponen a diferents episodis històrics, des de la Dertosa romana, la ciutat visigòtica, la Turtuxa andalusí, la Tortosa medieval i moderna.

D'entre les troballes destaca un tram de més de 40 metres de muralla romana datada del segle III, una gran plataforma monumental d'època altimperial que podria ser del fòrum romà i l'absis d'una basílica visigòtica que podria associar-se als primers episcopats tortosins. Davant de l'espai del possible fòrum romà també hi ha un antic complex de producció de salaons.

"Donem per finalitzada les excavacions i a partir d'ara hem de treballar per configurar aquest lloc com un nou espai públic", ha declarat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. En relació al calendari, Bel ha explicat que en els propers mesos es prepararan les bases per treure a concurs el projecte d'una gran plaça que faça de nexe d'unió entre la Catedral i el riu, tot i que no estaria a la mateixa alçada que la carretera. El projecte hauria de ser compatible amb la interpretació i la visita de les restes arqueològiques. L'objectiu és poder fer les obres durant el 2018, que necessitaran cofinançament. El potencial turístic d'aquest nou espai, consideren, és molt gran. Els arqueòlegs sostenen que aquesta és una de les campanyes més importants que s'han realitzat a Tortosa, i que la vàlua de les troballes rau en què descriuen la història de la ciutat des de fa 2.000 anys.

Temas

Comentarios

Lea También