Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tortosa inicia l’obra de les piscines sis anys després del seu enderroc

L’Ajuntament vol inaugurar el gruix  del complex d’aigües l’octubre de 2018 a la zona esportiva municipal de Ferreries

A.Caralt

Whatsapp
Una excavadora de l’empresa Benito Arnó e Hijos, ahir en el primer dia de treballs del nou complex de piscines de Tortosa. Foto: joan revillas

Una excavadora de l’empresa Benito Arnó e Hijos, ahir en el primer dia de treballs del nou complex de piscines de Tortosa. Foto: joan revillas

L’Ajuntament de Tortosa va iniciar ahir les esperades obres de construcció de la nova piscina i complex esportiu de la ciutat, sis anys després que el mateix govern municipal enderroqués les piscines descobertes en el tret de sortida d’un nou complex d’aigües que no s’arribà a executar.

Ara, després de múltiples vicissituds, les obres són una realitat. Adjudicades a l’empresa Benito Arnó e Hijos SAU per un import de 4.823.939 euros (iva inclòs), tenen un termini d’execució de 19 mesos. Abans, en un termini de 15 mesos, a l’octubre de 2018, haurà de finalitzar la primera fase de les obres.

La primera fase preveu l’execució dels dos vasos de piscina sota cobert, el conjunt de vestidors de grups, tota la zona de serveis comuns: entrada-recepció, vestidors tècnics-àrbitres, graderies, espais de manteniment, magatzem, etc. 

Una vegada en marxa la primera fase  s’iniciarà la segona amb l’enderroc de l’actual piscina coberta, espai que es destinarà a nous vestidors i dos de les quatre pistes de pàdel. El conjunt resultant tindrà dues zones clarament diferenciades, la zona d’aigües i la d’activitats dirigides. 

L’actuació preveu redefinirtota la zona d’aigües de l’Estadi Municipal ‘Josep Otero’ i reordenar els accessos al conjunt. L’entrada principal continuarà sent des de l’avinguda de l’Estadi, tant per a esportistes com per a públic en general, mitjançant un hall i passeig central que redistribuirà als usuaris i visitants a les diferents instal·lacions esportives del complex (piscina, velòdrom, camp de futbol, pista d’atletisme, pavelló poliesportiu i oficines de Tortosasport).

El nou edifici, que incorpora en el seu disseny un òptim nivell d’eficiència energètica, estarà format per un únic volum de dues plantes amb uns espais interiors que busquen potenciar la transparència i la llum natural. 

La planta baixa estarà formada per la piscina, vestidors, zona d’spa, a més de la cafeteria, àrea d’administració i atenció al client. 

Pel que fa a la piscina, el conjunt estarà format per 2 vasos, un de principal de 10 carrers de 20x25 metres, amb una profunditat de 1,80 m, i un altre de complementari de 6x12,50 metres d’una profunditat màxima de 1,20 metres, amb zona humida-wellness en el seu perímetre i circuit d’aigües, bany de vapor, sauna, dutxes bitèrmiques, etc.  Dins d’aquest espai hi haurà una graderia amb capacitat per a 240 espectadors. 
 

Piscina i pàdel
La zona d’aigües estarà connectada a l’exterior a través d’una obertura que donarà a una zona enjardinada, oferint així ús de piscina d’estiu, una opció molt criticada per l’oposició en considerar que el complex no compta amb una piscina descoberta. Pel que fa als vestidors, n’hi haurà 6 (4 de grups i 2 de col·lectius), a banda dels d’àrbitres, infermeria i zona de dutxes. Aquests vestidors donaran servei no només als usuaris de la piscina, sinó també als del gimnàs i activitats de la planta superior. 

La planta baixa es completa amb quatre pistes de pàdel amb espai per instal·lar graderies desmuntables per a 150 seients. 

A la 1a planta s’ubicarà la zona esportiva, formada per una sala fitness-cardio i tres sales polivalents per a activitats dirigides complementàries.Durant l’obra hi haurà una reordenació del trànsit per facilitar l’entrada i sortida dels camions. 

Un llarg procés

El primer projecte de noves piscines, adjudicat el 2010 a la societat QUATOR per 13,4 M€ no s’executà per problemes financers. Una vegada dissolt el contracte es va iniciar un nou procés per reformular el projecte i fer-lo més viable. Un cop projectat,  va proposar l’adjudicació a una UTE  però es van adonar que una de les empreses integrants havia presentat concurs voluntari de creditors. És va excloure la UTE i es va fer la proposta per Pérez Villora SL que, finalment, tampoc fou la definitiva.

Temas

Comentarios

Lea También