Tortosa instal·la una càmera per controlar les infraccions de trànsit al nucli antic

La Policia Local podrà sancionar els estacionaments indeguts a partir de les imatges enregistrades

19 mayo 2017 18:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Tortosa ha posat en funcionament una càmera de seguretat de control del trànsit al nucli antic. L'objectiu és reduir les infraccions detectades, sobretot els estacionaments indeguts en l'àmbit de la plaça Montserrat. La càmera va girant per enregistrar el trànsit als carrers Bonaire, Montcada, entrada del carrer del Carme i la mateixa plaça Montserrat, i la Policia Local des del mòbil o des de la sala de control pot visionar les imatges. L'objectiu, tal com ha explicat la tinent d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Meritxell Roigé, és contribuir a incrementar la seguretat dels vianants en aquesta zona on tenen preferència respecte els cotxes. Aquesta és la segona càmera de seguretat per controlar el trànsit que hi ha a Tortosa després de la que enregistra la circulació al pont de l'Estat des de l'església del Roser, al barri de Ferreries.

Estacionaments indeguts són una pràctica habitual a la plaça Montserrat i el carrer Montcada una zona de prioritat invertida on el vianant té preferència respecte els cotxes. Malgrat haver instal·lat mobiliari urbà, com jardineres, per posar traves als infractors, l'Ajuntament ha decidit, juntament amb la Policia Local, que la instal·lació d'una càmera de videovigilància pot ser una bona eina per contribuir a la millora de la seguretat en aquest àmbit.

La Policia Local controla la càmera, de manera remota, que va enregistrant les imatges de manera continuada. A partir de la gravació de les matrícules dels vehicles infractors, la Policia Local podrà actuar i emetre la sanció corresponent. La tinent d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Meritxell Roigé, ha explicat que la mesura vol contribuir a l'aposta del govern municipal per fer un nucli antic "més amable", i ha recordat que en pocs mesos el volum tant de trànsit com de persones s'incrementarà amb la posada en funcionament de l'edifici de les delegacions del Govern.

Aquesta és la segona càmera de videovigilància que hi ha a Tortosa i l'Ajuntament no descarta instal·lar-ne en altres zones de la ciutat si la mesura és efectiva. Aquesta càmera ha tingut un cost de 1.800 euros i s'ha instal·lat amb mitjans propis de l'Ajuntament.

 

Comentarios
Multimedia Diari