Tortosa mira cap a la poesia d'arrel ebrenca

La biblioteca Marcel·lí Domingo acull aquesta setmana les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc

12 noviembre 2019 08:30 | Actualizado a 12 noviembre 2019 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les quintes Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc van arrencar ahir a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, unes jornades que enguany estan dedicades a la poesia d’arrel ebrenca, amb especial atenció a autors que no són tan coneguts pel gran públic. Alguns dels noms que sobresurten al programa fan referència a autors tortosins, com Jaume Tió i Noé. També Francesc Vicent Garcia, el rector de Vallfogona, que ocuparà un espai ben destacat, amb conferències al voltant de la seua figura, actuacions musicals basades en la seua producció poètica, o la projecció d’un documental que en glossa la petjada cultural.

Juntament amb aquests, les jornades també aprofundiran en altres noms de les Terres de l’Ebre, com Trinitari Fabregat, el canonge Josep Matamoros, autors rapitencs o els Jocs Florals a Tortosa, entre d’altres.

Les jornades s‘allargaran fins al dissabte 16 de novembre, amb una nova oportunitat per seguir la ruta literària basada en la producció poètica de Gerard Vergés al llarg de diversos espais de Tortosa, i culminarà amb un esmorzar poètic i les presentacions exprés de llibres de poesia i lectura de poemes d’autors actuals.

Espectacle de dansa

Paral·lelament, el divendres 22 de novembre tindrà lloc una activitat complementària en forma d’espectacle de dansa, a càrrec de les coreògrafes Emma Riba i Laura Alcalà, creat amb motiu de l’Any Brossa. A més, en el marc d’aquesta efemèride també està previst que la biblioteca aculla l’exposició de poesia visual Brossa Polièdric, del 2 al 12 de desembre.

Les ponències d’avui són Poesia en català a les Terres de l’Ebre durant l’edat moderna, a càrrec d’Enric Querol (18 h); Romanticisme i Renaixença a càrrec de Belén Molina (19 h) i Jaume Tió i Noé: una vida intensa, a càrrec de Joan Antoni González (20 h). Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc estan reconegudes pel departament d’Educació com una activitat de formació permanent del professorat.L’accés a les jornades és gratuït per al públic.

En els anys anteriors, les jornades s’han centrat en temes com ara la Guerra Civil i la batalla de l’Ebre o el folklore popular, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari