Tortosa ofereix ajudes de 400 euros a les empreses

L’Ajuntament de Tortosa ha destinat una partida de 350.000 euros per ajudar uns 900 negocis que van tancar durant l’estat d’alarma

30 julio 2020 16:19 | Actualizado a 03 agosto 2020 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els autònoms, petites i mitjanes empreses i comerços de Tortosa que van haver de tancar durant l’estat d’alarma poden demanar, des d’aquest divendres, un ajut per pal·liar els efectes econòmics de la crisi de la Covid-19. L’Ajuntament de Tortosa ha obert avui una línia de subvencions directes amb una partida de 350.000 euros, uns diners que permetran atorgar 400 euros a prop de 900 negocis de la ciutat.

Vinculats al programa Reactivem Tortosa, els ajuts s’estenen a l’àmbit comercial, educatiu, d’hostaleria, d’educació i turisme, així com els altres que van haver de tancar durant l’estat d’alarma. «Volem oferir aquest ajut per a un sector molt tocat per la situació econòmica perquè es van veure abocats a tancar, i més enllà de l’exempció o l’ajornament de taxes i impostos, volíem que puguin tindre aquests ajuts directes», afirmava l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Les subvencions es poden sol·licitar per via telemàtica, amb certificat digital, així com presencialment amb cita prèvia, al mateix consistori. S’aniran concedint a mesura que es vagin demanant, fins que s’esgoti la partida. «L’objectiu és que des de l’Ajuntament ajudem al sector que tant ha patit i més enllà de les nostres competències, que són les que són, i tenint en compte els impostos que gestionem, hem pogut dur a terme aquestes exempcions i ara també aquests ajuts directes», tancava l’alcaldessa.

Ajudes directes
Les subvencions directes es podran demanar justificant conceptes com les quotes d’autònoms i la seguretat social dels treballadors, els interessos de préstecs concedits en el marc de les ajudes de finançament de la situació de la covid, per despeses de digitalització dels negocis, de protecció de la plantilla i la clientela, per a campanyes de màrqueting i publicitat i per a despeses de subministrament energètic o de comunicacions.

Comentarios
Multimedia Diari