Tortosa organitza el 4 i 5 de juny la recollida d’aliments de primavera, amb mesures de prevenció

El voluntariat farà torns de dos hores i només hi seran presencialment el dissabte 5 al mercat i supermercats de la ciutat

21 mayo 2021 15:39 | Actualizado a 21 mayo 2021 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any més, Tortosa preveu fer una nova recollida d’aliments de primavera. Serà els dies 4 i 5 de juny, malgrat que es durà a terme de manera diferent per la pandèmia. 

El divendres 4 hi haurà situades a les entrades del mercat i supermercats de la ciutat caixes on poder dipositar les donacions de manera individual. Dissabte 5 ja hi haurà presència de voluntariat als accessos dels supermercats per donar a conèixer la recollida i animar la ciutadania a col·laborar-hi. 

Les entitats organitzadores de la recollida són l’Ajuntament de Tortosa, Creu Roja, Càritas i l’Arxiconfraria de la Cinta, a més del Banc dels Aliments. Segons ha remarcat el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, els canvis en l’organització volen afavorir la presència del voluntariat necessari, ja que es redueix el nombre que caldrà: «som conscients que moltes persones voluntàries d’altres edicions són d’edat avançada i potser encara no han rebut la vacuna. Per això ens adrecem més a un perfil més jove i també limitem la presència física a un sol dia», ha dit. Tampoc es facilitaran les bosses reutilitzables com es feia en altres edicions, sinó que s’entregarà un futlletó amb els productes preferents de la campanya.

La recollida s’adreça especialment a quatre tipus de productes: les conserves de peix, les llegums cuites, el caldo i l’alimentació infantil (preferentment farinetes).

Les persones que vulguin participar com a voluntariat s’han d’inscriure al telèfon 977 44 44 44, de dilluns a divendres, de 9 a 15 hores.

Comentarios
Multimedia Diari