Más de Ebre

Tortosa organitza unes jornades de cicloturisme

L’Ajuntament també ha estrenat quatre vídeos promocionals centrats en aquesta classe d’oferta turística que es pot gaudir a la ciutat

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un ciclista pel carril bici de Tortosa. FOTO: Joan Revillas

Un ciclista pel carril bici de Tortosa. FOTO: Joan Revillas

L’Aula Didàctica del Museu de Tortosa acollirà, els dies 11 i 12 de maig, unes jornades professionals adreçades als agents dels sectors implicats en l’oferta de cicloturisme que la ciutat ofereix als visitants. Les organitza l’Ajuntament, a través de l’àrea de Turisme, i tenen com a objectiu poder generar nous productes i adequar l’oferta existent per acabar de completar les possibilitat amb les quals compta la ciutat a hores d’ara. Hi estan cridats a participar representants d’empreses turístiques, esportives, hoteleres i de la restauració, entre d’altres.

«El turisme és un dels eixos estratègics per on passa l’activitat de la nostra ciutat i, en els últims anys, hem vist com no ha parat de créixer el nombre de persones que ens visiten», explica l’alcaldessa, Meritxell Roigé. En aquest sentit, el potencial que té la ciutat i el territori, pel que fa als paisatges i a la tipologia de terrenys, fan que el cicloturisme esdevinga un àmbit sobre el qual cal incidir-hi: «volem convertir Tortosa en una destinació de referència en l’àmbit del turisme vinculat amb el ciclisme», remarca Roigé. Des del 2019, Tortosa està reconeguda amb la marca Cicloturisme de Catalunya per l’Agència Catalana de Turisme, que reconeix l’especialització en aquest àmbit.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa ha estrenat quatre vídeos promocionals centrats en l’oferta cicloturista. Cadascun dels vídeos aprofundeix en les diverses modalitats de pràctica que els turistes poden practicar en la seua estada al municipi. D’aquesta manera, un mostra la bellesa del paisatge, un altre s’atura en la pujada al massís del Port, el tercer s’adreça al públic més familiar per a que puguen descobrir la Via Verda i, finalment, l’últim recull les possibilitats que estan a l’abast dels equips de ciclisme.

A més de la pràctica esportiva i de lleure, els vídeos posen en valor diferents aspectes de l’oferta complementària de la ciutat com ara el patrimoni o la monumentalitat de Tortosa.

Comentarios

Lea También