Tortosa portarà a terme captures de coloms per reduir-ne la població

Un grup de veïns del barri del Temple s’han mobilitzat i demanen conscienciar la ciutadania per no alimentar-los

07 mayo 2021 08:57 | Actualizado a 07 mayo 2021 08:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa ha planificat una nova acció per reduir l’alta població de coloms present a la ciutat. En moltes places i carrers i a sobre de rètols de comerços o oficines, els coloms són ben visibles darrerament a la capital del Baix Ebre, problema que genera preocupació entre els veïns i el consistori. 

Així, properament s’executaran captures d’exemplars, una acció que ara es troba tramitant-se en fase de contractació, segons ha informat l’Ajuntament de Tortosa al Diari. Les tasques per disminuir la població d’aquestes aus es portaran a terme tan aviat s’adjudiquen. 

Tot just fa pocs dies un grup de veïns del barri del Temple va començar a recollir signatures per demanar a l’Ajuntament que esterilitzés els animals. Els veïns demanaven que es donés pinso anticonceptiu, alhora que es portés a terme una campanya de sensibilització de la població per evitar que s’alimente els coloms, un gest aparentment inofensiu que moltes persones porten a terme a la ciutat amb total desconeixement i que en realitat perjudica la ciutat, fent augmentar la població d’aquests animals. També proposaven col·locar cartells informatius permanents i sancionar aquestes persones. 

Així mateix el grup de veïns demanava mitigar les paneroles o escarabitxes que apareixen per molts punts de la ciutat en arribar la calor.
Per tot plegat, el col·lectiu  va reunir-se amb el regidor de Serveis de l’Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, i la regidora del barri del Temple, Cinta Espuny, el passat dimarts. 

«Ens han escoltat i sembla que es farà alguna cosa. És un tema d’higiene i salut pública », diu el veí Antonio, que va liderar la recollida de signatures. «Nosaltres demanavem pinso esterilitzant, però ens han dit que això ja no es fa. Creiem que el problema de tot plegat és que molta gent dóna de menjar als coloms, i llavors encara que es facin accions no és fàcil reduir-ne la població. Al final també és a nivell particular que tots n’hem de contribuir o que es posi un reixa si els coloms es fan el niu a sobre del seu portal», explica.

Per la seua banda, el president de l’Associació de Veïns del Centre-Nucli Antic, Josep Baubí, recorda que l’entitat ja fa anys que reclama que s’actue per disminuir la població de coloms. 

«No és un problema d’un barri en concret. Estan per tota la ciutat i creen molts problemes. No cal eliminar-los, però sí fer-ne una reducció dràstica», exposa. «S’ha de fer alguna actuació, però sobretot ens queixem de la gent que els alimenta. No pot ser».

El president veïnal recorda que tant o més greu que la població de coloms són els seus excrements, que són molt corrossius i perjudiquen patrimoni i materials de la ciutat. 

Un exemple és la mateixa Catedral de Tortosa. La restauració de la façana que tot just fa pocs dies que ha començat preveu instal·lar també pues d’acer i electrorepulsió per allunyar els coloms de l’edifici. 

De fet, protegir la façana i els seus elements patrimonials dels excrements d’aquestes aus és una part important del projecte de neteja i restauració, per tal d’evitar que es danye el que és el temple més important de les Terres de l’Ebre, com ha passat severament en els darrers segles.

Comentarios
Multimedia Diari